Witam. W internecie radiowym jestem zielony i nie mam pojęcia jak stworzyć sieć domową z 1 PC podłączonym kablem i 3 telefony poprzez WIFI. Teraz używam wygasającego 08.12.12 internetu ADSL2 od neostrady, niestety "radzieckie" kable w mojej okolicy skutecznie uniemożliwiają mi stabilne połączenie. Jestem zmuszony więc skorzystać z usług firmy MegaNet obsługującej Toruń i Inowrocław. Internet będzie na paśmie 5GHz o prędkości 6/12* lub 12/24*. Jakiego routera potrzebuję do stworzenia takowej sieci i czy Access Point jest wymagany? Prosiłbym o przystępne cenowo urządzenia. Jeśli to zły dział, proszę o przeniesienie do właściwego.
(Prędkości z * obowiązują w nocy.)
Jaki access point / router.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki access point / router.
Wypadałoby najpierw wiedzieć co dostarcza MegaNet.
-
Jak pisałem, jestem w tej dziedzinie zielony. Mogę podać stronę internetową firmy (http://www.mega-net.com.pl), a jutro zapytam się o szczegóły. Tylko powiedz mi o co pytać. 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jakie dostajesz od nich urządzenie i czym jest zakończone. Na 90% wejdzie ci do domu skrętka RJ45 ale warto się upewnić.Voytas1 pisze:Tylko powiedz mi o co pytać.
-
Cześć Voytas,
Jak rozwiązałeś sprawę z routerem? Znalazłeś jakiś router? Pytam bo brat mieszka w Inowrocławiu i ma internet z Meganetu (ma urządzenie Airgrid) i chcę mieć router.
Daj znać.
Pozdr
Jak rozwiązałeś sprawę z routerem? Znalazłeś jakiś router? Pytam bo brat mieszka w Inowrocławiu i ma internet z Meganetu (ma urządzenie Airgrid) i chcę mieć router.
Daj znać.
Pozdr