Jak w temacie,poszukuję sterowników do takiej anteny usb
http://allegro.pl/najmocniejsza-antena- ... 46264.html
Moderator: Moderatorzy
Dlatego ze brak jej homologacji.Skoro jest w sprzedaży to dlaczego nie mogę z tego korzystać ?
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które mogą być używane bez pozwolenia radiowego - bodajze z dnia 3 lipca 2007 r.filip88 pisze:Gdzie jest to napisane że nie można tego używać?
Nie.filip88 pisze:A gdy jedziesz autem nie łamiesz przepisów drogowych?
To, że nie zabrania, to nie znaczy, że pozwala na używanie. Tak samo jak nie zabrania sprzedaży alkoholu i samochodów, ale jazda po spożyciu dozwolona nie jest. Tego badziewia z pełną mocą legalnie możesz używać w afryce.filip88 pisze:Polskie prawo nie zabranie tego....
Skoro nie mam pojęcia, napisz do tego typa z allegro i mu to powiedz,i zgłoś nad użycie allegro i po sprawie,skoro widzisz problemkey pisze:Nie masz zielonego pojecia o przepisach obowiazujacych w panstwie w ktorym zyjesz. Dalsza dyskusja jest bez sensu.
Czyli co,nie można tego używać tak? To teraz chciałbym widzieć gdzie to jest napisane ???krystianb pisze:To, że nie zabrania, to nie znaczy, że pozwala na używanie. Tak samo jak nie zabrania sprzedaży alkoholu i samochodów, ale jazda po spożyciu dozwolona nie jest. Tego badziewia z pełną mocą legalnie możesz używać w afryce.
A co ma do tego allegro, pech taki, że sprzedawać wolno.filip88 pisze:Skoro nie mam pojęcia, napisz do tego typa z allegro i mu to powiedz,i zgłoś nad użycie allegro
Masz wyżej, a jak chcesz dokładniej to sam aktów prawnych poszukaj. Na forum wszyscy wiem o limicie 20dBm ERIP dla 2.4GHz i taka wiedza jest dla nas absolutnie wystarczająca. Jeśli wierzyć cyferkom z aukcji, ten sprzęt przy pełnej mocy ma 40...filip88 pisze:Czyli co,nie można tego używać tak? To teraz chciałbym widzieć gdzie to jest napisane ???
Czytac z zrozumieniem tez nie potrafisz. Zabronione jest uzycie, nie handel tym sprzetem. krystianb juz ci wytlumaczyl dlaczego.filip88 pisze:Skoro nie mam pojęcia
A ty za pewne prawdy też nie powiesz, że prawo łamiesz więc nie bądź taki do przodukey pisze:Czytac z zrozumieniem tez nie potrafisz. Zabronione jest uzycie, nie handel tym sprzetem. krystianb juz ci wytlumaczyl dlaczego.
Ktore? Ja od okolo 20 lat takich juz nie widzialem.filip88 pisze:To ludzie też nie powinni używać tel przenośnych stacjonarnych domowych bo 3/5 tel jest bez homologacji
Bzdura. Promieniowania EM nie zamkniesz w domu - przeszkadzasz wszystkim sasiadom. Bezmyslom jak ty zycze sasiada o podobnym nastawieniu....filip88 pisze:Ale prawo mówi wyraźnie,możesz używać w domu i dla użytku własnego