CP z Aero2 na maszcie Plusa
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
CP z Aero2 na maszcie Plusa
Okazało się że jestem w zasiegu CP tak jak w temacie
Jestem użytkownikiem iPlusa i od maja mogę korzystać z tego nadajnika na 900MHz czyli z anten Aero2 Jednakże net jest tak przeciążony że muszę korzystać z innego
Chodzi mi po głowie myśl żeby może zmienić operatora na CP ale mam kilka wcześniej pytań do osób będących w temacie
Czy CP korzysta z tych samych anten co Plus 900MHz?
Czy jeśli internet Plusa 900MHz jest tak kiepski to i net CP też będzie taki?
Jestem użytkownikiem iPlusa i od maja mogę korzystać z tego nadajnika na 900MHz czyli z anten Aero2 Jednakże net jest tak przeciążony że muszę korzystać z innego
Chodzi mi po głowie myśl żeby może zmienić operatora na CP ale mam kilka wcześniej pytań do osób będących w temacie
Czy CP korzysta z tych samych anten co Plus 900MHz?
Czy jeśli internet Plusa 900MHz jest tak kiepski to i net CP też będzie taki?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: CP z Aero2 na maszcie Plusa
CP obecnie korzysta z całej sieci Plusa 3G 2100MHz/EDGE na 900MHz i Aero2 3G na 900MHz która przedstawia się tez jako PlusAndrzejz78 pisze:Czy CP korzysta z tych samych anten co Plus 900MHz?
Tak, to ta sama sieć obecnie.Andrzejz78 pisze:Czy jeśli internet Plusa 900MHz jest tak kiepski to i net CP też będzie taki?
Nie pomagam na PW!
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
To już teraz wiem dlaczego jest taka kaszana od chwili uruchomienia nadajnika Polkomtel zadbał o swoje dochody a nie o wygodę swoich abonentówCP obecnie korzysta z całej sieci Plusa 3G 2100MHz/EDGE na 900MHz i Aero2 3G na 900MHz która przedstawia się tez jako Plus
Czyli kwestia CP została rozwianawojteks pisze:Tak, to ta sama sieć obecnie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Również Aero2 się kaszani (darmowy internet). Połączenie często jest niestabilne i występują czasem problemy z połączeniem się z siecią.
-
- Guru bezprzewodowy
To jest efekt połączenia sieci w Grupie Solorza . Wrzucono wszystko do jednego wora , poprawiło to zasięg CP i Plusa ale spadła jakość i szybkość połączeń.Do tego doszła nachalna reklama internetu z CP - jako usługa do TV i efekt znany. U mnie prędkość CP na 900 MHz w godzinach szczytu bywa gorsza niż BDI zAERO2.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Przecież CP 900 to to samo co Aero2 darmowe,tylko że bez limitu i lejka,ale widocznie ma gorszy priorytet.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Zauważyłem że jest pozwolenie na drugi nadajniki Aero2 w mojej okolicy (5km)
Czy jeśli zostanie uruchomiony to jest szansa że ten pierwszy (2km) zostanie odciążony?
Ten pierwszy uruchomiony w maju i od razu tak zapchany że czasami nie można korzystać z neta
Czy jeśli zostanie uruchomiony to jest szansa że ten pierwszy (2km) zostanie odciążony?
Ten pierwszy uruchomiony w maju i od razu tak zapchany że czasami nie można korzystać z neta

- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Powinna być znaczna poprawa, jeśli bliżej niego jest więcej użytkowników i jest dobry dosył do Node B
Jedyna metoda to sprawdzenie po uruchomieniu, jak się zachowuje i jakie ma parametry i oczywiście posiadanie najlepiej anteny ATK20 skierowanej w odpowiedni Node B(w jego kierunku),oraz brak przeszkód terenowych, typu wysoki gęsty las i budynki po drodze,bo wtedy trzeba będzie i tak wybrać któryś z nich.
Jedyna metoda to sprawdzenie po uruchomieniu, jak się zachowuje i jakie ma parametry i oczywiście posiadanie najlepiej anteny ATK20 skierowanej w odpowiedni Node B(w jego kierunku),oraz brak przeszkód terenowych, typu wysoki gęsty las i budynki po drodze,bo wtedy trzeba będzie i tak wybrać któryś z nich.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Mam ATK20 a ten nowy jest na totalnym odludziu przylegający do kompleksu leśnego Jata (rezerwat Jata a na nim poligon) więc raczej to on powinien "mieć lekko"
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-12-12, 17:57 ]
Bez takiego słownictwa
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-12-12, 17:57 ]
Bez takiego słownictwa

Ostatnio zmieniony 2012-12-12, 17:57 przez Andrzejz78, łącznie zmieniany 1 raz.