moja radiówka działa do bani jak ją poprawić
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
moja radiówka działa do bani jak ją poprawić
nie dawno (tydzień temu ) założyłem sobie internet radiowy
i niestety nie działa on tak jak trzeba jestem laikiem (mój operator chyba też) więc proszę o rady i opinię czy coś się z tym da zrobić
a występują następujące problemy:
1.Szybkośc transmisji (downland) wacha się od od 40 kbit/s do 180 kbit/s - ja wykupiłem sobie 256 kbit/s żadko przekracza 200 kbit/s zać w godzinach szczytu od 18.00 do 23.00 to transmisja jest na poziomie od 40 do 100 kbit/s.
2.Upload w godzinach szczytu to czasami wynosi 0 lub 1 kbit/s
tak że ze skype nie da się <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> korzytstać - chyba że pisać he he,
3.Strony otwierają się po kilka minut.
4.Czasami mimo że ikony na pask wskazuję że jest połączenie z siecią i że sygnał jest dobry nie można otworzyć żadnej strony i wstrzymywane jest pobieranie danych w tym czasie też widać jak skype próbuje nawiązać łączność
to wszystko się dzieje przy sile sygnału na poziomie 89 - 95 %
z góry dziękuję za jakieś konstruktywne rady
i niestety nie działa on tak jak trzeba jestem laikiem (mój operator chyba też) więc proszę o rady i opinię czy coś się z tym da zrobić
a występują następujące problemy:
1.Szybkośc transmisji (downland) wacha się od od 40 kbit/s do 180 kbit/s - ja wykupiłem sobie 256 kbit/s żadko przekracza 200 kbit/s zać w godzinach szczytu od 18.00 do 23.00 to transmisja jest na poziomie od 40 do 100 kbit/s.
2.Upload w godzinach szczytu to czasami wynosi 0 lub 1 kbit/s
tak że ze skype nie da się <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> korzytstać - chyba że pisać he he,
3.Strony otwierają się po kilka minut.
4.Czasami mimo że ikony na pask wskazuję że jest połączenie z siecią i że sygnał jest dobry nie można otworzyć żadnej strony i wstrzymywane jest pobieranie danych w tym czasie też widać jak skype próbuje nawiązać łączność
to wszystko się dzieje przy sile sygnału na poziomie 89 - 95 %
z góry dziękuję za jakieś konstruktywne rady
bwp
-
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: moja radiówka działa do bani jak ją poprawić
a moze robi jednak laske...no to...;>
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Skoro wykupiłes 256 to dlaczego masz go nie miec ?? Wyjedz Twojemu dostawcy z umowa a nie to go pozegnaj. BTW przyczyna moze byc zapychanie sie ap ale co to kogo obchodzi jak płacisz to ma byc ok.
-
dzięki wszystkim za rady a może ktoś ma pomysł skąd się bieże taki niski upload
co do zmiany operatora
mieszkam w pipidówie więc albo oni albo TPSA z której zrezygnowałem i wziąłem dwie komórki bo wychodzi zdecydowanie taniej a teraz kiedy bym chciał od tpsa net to musiał bym oprócz nesostrady wziąść telefon za prwie 50 zł trochę patowa sytuacja co nie
co do zmiany operatora
mieszkam w pipidówie więc albo oni albo TPSA z której zrezygnowałem i wziąłem dwie komórki bo wychodzi zdecydowanie taniej a teraz kiedy bym chciał od tpsa net to musiał bym oprócz nesostrady wziąść telefon za prwie 50 zł trochę patowa sytuacja co nie
bwp
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: hmm
Tutaj jest -> http://www.bez-kabli.pl/ftopic2572.htmlsus pisze:poszukaj na forum gdzies bylo o przyspieszaniu internetu radiowego
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Telekomunkacja ma rozdzileić swoje usługi (telefon/neostrada) prawdopodobnie do końca tego roku. Chociaż znają telekomune szybko sie tego nie można spodziewać. W każdym bądź razie zapytaj jak to jest. Moze akurat tobie coś powiedząbwp pisze:dzięki wszystkim za rady a może ktoś ma pomysł skąd się bieże taki niski upload
co do zmiany operatora