Problem z nawiazaniem polaczenia umts
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z nawiazaniem polaczenia umts
Tak jak w temacie. Czy probuje nawiazac polaczenie poprzez antene czy bez jest problem - szczegoly na zalaczonych zdjeciach. Bez anteny jest 2-3 kreski, z anteną jest max kresek. Musze wymuszac polaczenie edge/gprs w ustawieniach blueconnect. Wtedy edge/gprs jest bez problemu. Jakies uwagi/pomysly???
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem z nawiazaniem polaczenia umts
Od kiedy tak się dzieje?balbina123 pisze:Czy probuje nawiazac polaczenie poprzez antene czy bez jest problem
-
- Stały użytkownik forum
To może być wina BTS spróbuj , antę nastawić na inny BTS .
-
- Początkujący użytkownik forum
Problemy z polaczeniem mam od czasu jak zaczalem bawic sie antena zewnetrzna. Modemy mam rozne, wiec to nie wina jednego okreslonego modemu.
W pewnym momencie juz nawet nie lapal polaczen edge/gprs - bylo zbyt wiele "profili" w opcji windowsa "polacz z siecia" - od kazdego z posiadanych modemow. Pomoglo usuniecie nadmiaru profili.
Nadal mam problem z umts, możliwe ze jest to wina BTS'-a, znajde troche czasu to potestuje z innym nadajnikiem.
W pewnym momencie juz nawet nie lapal polaczen edge/gprs - bylo zbyt wiele "profili" w opcji windowsa "polacz z siecia" - od kazdego z posiadanych modemow. Pomoglo usuniecie nadmiaru profili.
Nadal mam problem z umts, możliwe ze jest to wina BTS'-a, znajde troche czasu to potestuje z innym nadajnikiem.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Usuń program wraz z profilami i zrób tez porządek w połączeniach sieciowych, bo tam tez trzeba usunąć zaległe nie używane profile.
wyczyść komputer i zainstaluj od nowa mobile partnera w raz ze sterownikami.
W ustawieniach modemu daj tylko UMTS, oraz podaj wartości zasięgu w -dBm bo procenty nie wiele Nam tu mówią.
Możliwe, że modem zrzuca Cię z HSPA+ na UMTS w czasie bezczynności, a gdy przybędzie użytkowników to zasięg się kurczy i zrzuca Cię do GSM/EDGE bo jest zbyt słaby zasięg UMTS/3G/HSDPA/HSUPA/HSPA/HSPA+bo to jest to wszystko to samo jako rozwinięcie UMTS
Wyczyść tez rejestry i komputer np. poprzez ccleanera.
wyczyść komputer i zainstaluj od nowa mobile partnera w raz ze sterownikami.
W ustawieniach modemu daj tylko UMTS, oraz podaj wartości zasięgu w -dBm bo procenty nie wiele Nam tu mówią.
Możliwe, że modem zrzuca Cię z HSPA+ na UMTS w czasie bezczynności, a gdy przybędzie użytkowników to zasięg się kurczy i zrzuca Cię do GSM/EDGE bo jest zbyt słaby zasięg UMTS/3G/HSDPA/HSUPA/HSPA/HSPA+bo to jest to wszystko to samo jako rozwinięcie UMTS
Wyczyść tez rejestry i komputer np. poprzez ccleanera.