Tłumaczenie "lokalizacja" z programu CP ?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Outlander
Użytkownik forum

Tłumaczenie "lokalizacja" z programu CP ?

Post autor: Outlander »

Witam,

Czy toś wie jak przetłumaczyć "Informacja o lokalizacji" z programu CP na coś użytecznego?
Prawdopodobnie niedaleko mnie powstaje nowy BTS LTE, zarówno CP jak i topnetinfo pokazują bts do którego nie mogę się podłączyć pomimo przyzwoitego sygnału.
CP podaje: 2b6501
A TNI: cid 25857-7 i lac 65534

Chuck Norris i wujek dobra rada Google twierdzą że LAC 65534 jest zastrzeżony dla bts z skasowanym LAC. Mogło by to być związane z przemianowaniem aero na plus, albo jakąś awarią ale wszystkie nadajniki które były nadal są co by sugerowało że to nowy. Być może wreszcie będe miał LTE :)
Outlander
Użytkownik forum

Re: Tłumaczenie "lokalizacja" z programu CP ?

Więc sam sobie odpowiem przynajmniej na jedno pytanie. Tak to jest nowy bts LTE :D Pierwszy w moim zasięgu (i to bez jakiejkolwiek anteny).
http://www.speedtest.net/result/2380176062.png witaj szybki internecie :D
Awatar użytkownika
PC174
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: PC174 »

Tak, CID powinien być Mobylandu. Na BTSearch nie ma umieszczonych stacji z LTE, więc ludzie nie wiedzą :)
Co do prędkości to ładnie, ale na HSPA+ wyciągnąłem już więcej => TEST
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
Outlander
Użytkownik forum

Też mi tak chodziło .. 2 lata temu link na dystansie 21km http://www.speedtest.net/result/1043095646.png
Ale było minęło, ostatnie pół roku wyniki były gorsze niż edge i to wtedy gdy w ogóle działał net ... Dla mnie tak szybkość jak teraz jest nieziemską poprawą a jak zainstaluje antenę która już czeka to powinno być jeszcze lepiej.
ODPOWIEDZ