internet LTE z cyfrowego polsatu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet LTE z cyfrowego polsatu
Witam.
Problem podstawowy - po przywiezieniu modemu ZTE MF821, routera oraz anteny zewnetrznej - calosc absolutnie nie chce ruszyc. Na modemie caly czas czerwona kontrolka, po podlaczeniu modemu do laptopa caly czas status "wyszukiwanie sieci". Chodzilem z laptopem po domu, podlaczalem/odlaczalem antene zewnetrzna - zero reakcji.
Rozumiem, ze nawet nieaktywowany sprzet powinien sygnal sieci wyszukac i sie z nim polaczyc. Przynajmniej tak doczytalem w internecie.
Czekac dalej czy raczej winny jest modem i wyjasnic sprawe w sklepie?
Z gory dziekuje za pomoc.
PS. Internet chcialem zalozyc tesciowi - 700m od miasta powiatowego (niestety brak okablowania TPSA), sasiadowi mieszkajacemu 250m dalej ponoc smigal.
Problem podstawowy - po przywiezieniu modemu ZTE MF821, routera oraz anteny zewnetrznej - calosc absolutnie nie chce ruszyc. Na modemie caly czas czerwona kontrolka, po podlaczeniu modemu do laptopa caly czas status "wyszukiwanie sieci". Chodzilem z laptopem po domu, podlaczalem/odlaczalem antene zewnetrzna - zero reakcji.
Rozumiem, ze nawet nieaktywowany sprzet powinien sygnal sieci wyszukac i sie z nim polaczyc. Przynajmniej tak doczytalem w internecie.
Czekac dalej czy raczej winny jest modem i wyjasnic sprawe w sklepie?
Z gory dziekuje za pomoc.
PS. Internet chcialem zalozyc tesciowi - 700m od miasta powiatowego (niestety brak okablowania TPSA), sasiadowi mieszkajacemu 250m dalej ponoc smigal.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: internet LTE z cyfrowego polsatu
A w punkcie sprzedaży sprawdziliście czy w miejscu montażu jest zasięg?
-
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chcesz aby Ci pomóc to podaj swoja dokładna lokalizację. Swoją drogą niezrozumiała jest dla mnie niechęć proszących o pomoc w jej podawaniu.
-
prosze bardzo Lucin, obok Garwolina, woj. mazowieckie.
W punkcie sprzedazy zapewnili mnie ze z zasiegiem nie ma zadnego problemu, antene parapetowa sam dokupilem (bez zadnej sugestii ze strony sprzedawcy) by uniknac ewentualnych problemow ze slabym sygnalem etc.
Ponoc dziala bez problemu kilka domow dalej i blizej.
Nie mam Plusa - mam Orange w smartphonie i w domu u tesciow jestem na 3G/Edge...
[ Dodano: 2012-12-29, 03:35 ]
wymusilem liste dostepnych operatorow - z poziomu mojej komorki bez problemu znajduje mi orange pl, plus, play, era..
Nie wiem czy to w ogole ma jakies znaczenie.
W punkcie sprzedazy zapewnili mnie ze z zasiegiem nie ma zadnego problemu, antene parapetowa sam dokupilem (bez zadnej sugestii ze strony sprzedawcy) by uniknac ewentualnych problemow ze slabym sygnalem etc.
Ponoc dziala bez problemu kilka domow dalej i blizej.
Nie mam Plusa - mam Orange w smartphonie i w domu u tesciow jestem na 3G/Edge...
[ Dodano: 2012-12-29, 03:35 ]
wymusilem liste dostepnych operatorow - z poziomu mojej komorki bez problemu znajduje mi orange pl, plus, play, era..
Nie wiem czy to w ogole ma jakies znaczenie.
-
- Guru bezprzewodowy
Na mapie zasięgu CP jesteś , tak więc teoretycznie powinno działać. Myślę , że któryś z trzech BTS LTE w Garwolinie już działa). W aplikacji CP w zakładce sieć możesz sprawdzić listę operatorów, podobnie jak w telefonie.Zobacz co pokazuje.
-
Problem rozwiazany - winowajca byla karta SIM. Po wymianie na nowa - wyszukuje siec bez problemu.