Internet w Tablecie co wybrać??
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet w Tablecie co wybrać??
Witam, nie wiedziałem, gdzie mam to napisać, więc tutaj napisałem, jeśli zły dział, przepraszam..
Szukam opcji podłączenia internetu do tabletu. Mam w nim Wi-fi, ale to łącze sie tylko w domu, a jak gdzieś w ruchu w trasie to muszę inaczej. Więc moje pytanie co wybrać i jak to zrobić?
Tablet Tracer OVO 1,2 biały. mam w nim wejście hdmi, mini usb sdcard wejście. Nie mam wejść na modem. Jak mam sie za to zabrać żeby miał intenet ?
Szukam opcji podłączenia internetu do tabletu. Mam w nim Wi-fi, ale to łącze sie tylko w domu, a jak gdzieś w ruchu w trasie to muszę inaczej. Więc moje pytanie co wybrać i jak to zrobić?
Tablet Tracer OVO 1,2 biały. mam w nim wejście hdmi, mini usb sdcard wejście. Nie mam wejść na modem. Jak mam sie za to zabrać żeby miał intenet ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet w Tablecie co wybrać??
Przeczytac instrucje. Powinna byc lista modemow zgodnych z tabletem, jeden z nich trzeba kupic. Zastanowic sie jaki operator cie satysfakcjonuje oraz czy ma byc karta czy taryfa - zakupic odpowiednia SIM.Lucas_21 pisze:Jak mam sie za to zabrać żeby miał intenet ?
Alternatywnie: Router MiFi albo telefon z funkcja routera MiFi.
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Według informacji w sieci, to jest USB host i powinieneś dostać przejściówkę na zwykłe USB (A). I tam możesz podłączyć modem.Lucas_21 pisze: mini usb
Natomiast to:
jest najlepsze rozwiązanie jeśli to tylko okazyjne używanie w drodze.key pisze:telefon z funkcja routera MiFi.
-
- Stały użytkownik forum
Hmm a to co dokładnie musiałbym zrobić żeby takie coś mieć?key pisze:Alternatywnie: Router MiFi albo telefon z funkcja routera MiFi.
Tak internet okazyjnie.. Przeglądanie głównie..jest najlepsze rozwiązanie jeśli to tylko okazyjne używanie w drodze.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kupić router MiFi przykładowo coś takiego http://allegro.pl/modem-router-huawei-e ... 07853.htmlLucas_21 pisze:to co dokładnie musiałbym zrobić żeby takie coś mieć?
Druga opcja to telefon z opcją hotspota.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Czy masz jakiś modem do internetu mobilnego ?, kartę SIM . Od tego powinieneś zacząć, inaczej pozostaje Ci telefon z opcją hotspota.