podłącznie kabla do anteny internetowej LOG
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
podłącznie kabla do anteny internetowej LOG
wiam właśnie jestem w trakcie wymiany anteny internetowej ale mam mały problem otóż chciałbym starą podarować ale niestety będę musiał uciąć kabel ponieważ jest wklejony na stałe w styropian jest to antena LOG coś takiego http://allegro.pl/antena-gsm-900-1800mh ... 48879.html i chciałbym się dowiedzieć jak można podłączyć do niej zupełnie nowy kabel nie chodzi mi o złącznie do starego czy coś tylko nowy kabel miałby być być na całej długości
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: podłącznie kabla do anteny internetowej LOG
Ja bym nic nie ruszał przy antenie tylko dołożył gniazdo N na kabel (na kawałek który pozostał przy antenie) i dał nowy kabel z wtykiem N a po drugiej stronie z FME czy tam czymś potrzebnym.rafalo90 pisze:tylko nowy kabel miałby być być na całej długości
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
a ten wtyk można w łatwy sposób podłączyć czy trzeba mieć jakąć wciskarkę czy coś takiego by było to dobrze zrobione ? i czy da radę wykorzystać stary wtyk N ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej gniazdo, zależy jaki kupisz zaciskany (potrzebujesz zaciskarkę) albo skręcany i tu da się bez specjalnych narzędzi to zrobić (lutownica się przyda i nożyk).rafalo90 pisze:a ten wtyk można w łatwy sposób podłączyć
Zaciskany wywal od razu do kosza. Skręcany jeżeli jest OK to można użyć.rafalo90 pisze:czy da radę wykorzystać stary wtyk N ?
Nie pomagam na PW!