KARTA MOBILKA. Pytania i odpowiedzi.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Collintel
Początkujący użytkownik forum

KARTA MOBILKA. Pytania i odpowiedzi.

Post autor: Collintel »

Witam, widzę często na wyszukiwarkach zapytania odnośnie niemieckiej karty Mobilka. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, Postaram się w miarę możliwości pomóc. Na posty odpisuję najczęściej w nocy. Na wszystkie pytania odpowiadam na otwartym forum.

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2013-01-11, 17:05 ]
Pytania/odpowiedzi - ok. Nie ma tu miejsca na pewno na reklamę i reklamowe grafiki.

Sorry za grafikę, wkleiłem ją bo wyglądała ciekawie.
Ostatnio zmieniony 2013-01-13, 00:31 przez Collintel, łącznie zmieniany 2 razy.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: KARTA MOBILKA. Pytania i odpowiedzi.

Post autor: key »

Mozesz przestac reklamowac ten smiec? W ofercie tej firmy nie ma nic nadzwyczajnego...
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Collintel

Witam kolegę, może tak wypadało by zachować trochę poziomu i nie nazywać czegoś czego nie znasz " śmieciem". A jeżeli jesteś przedstawicielem konkurencyjnej firmy to zachowaj trochę etyki w biznesie. Nie reklamuję karty bo nie mam takiej potrzeby. Karta jest na tyle znana że nie ma konieczności jej reklamy. Temat został stworzony z myślą o osobach którzy zamiast dzwonić na BOK wolą szukać odpowiedzi w forach. Jeżeli karta o której piszę Cię nie interesuje to po co odwiedziłeś ten temat. Jeżeli mnie osobiście coś nie interesuję to nawet napisanie tych kilku słów które napisałeś było by dla mnie zbyteczne, a ty kolego znalazłeś nawet czas aby przeczytać o " śmieciu " i nawet coś napisać.
Pozdrawiam...

[ Dodano: 2013-01-11, 18:06 ]
Ok grafika skasowana w pierwszym wpisie, nie ma potrzeby żeby tam była chociaż było bardziej kolorowo. :)
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: kordirko »

Collintel pisze:Witam, widzę często na wyszukiwarkach zapytania odnośnie niemieckiej karty Mobilka. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, Postaram się w miarę możliwości pomóc.
Mam pytanie - czemu stawka na internet taka strasznie droga w tym Mobilku - 0,5 Euro za 1 MB ?
U konkurencji już za 20 Euro można dostać pakiet 5GB/m-c, a w taryfie Mobilka ściągnięcie 5GB będzie kosztować 2500 Euro :D
Awatar użytkownika
Collintel

Karta Mobilka nie jest kartą typowo Internetową taką jak np. Aldi czy 02 w Niemczech które oferują 5 GB. Internet w tej karcie jest tylko dodatkiem do standardowych rozmów telefonicznych. Z taryfy 0,49 cent/MB nie korzysta nikt kto chce przeglądać strony Internetowe wiadoma sprawa że taka rozrywka zrujnowała by użytkownika finansowo.
Z taryfy standard korzystają osoby które chcą czasami odbierać lub wysyłać pocztę E-Mail. Ktoś kto otrzymuje 1 E-Mail dziennie nie będzie wykupywał specjalnie pakietu za 20 Euro.

Oszczędnym rozwiązaniem dla użytkowników z większymi potrzebami pobory danych jest wykupienie taryfy Handy Surf Flat za 9,90 na 30 dniowy dostęp do Internetu. Taryfa nie ma limitu danych na okres 30 dni, ale ma limit szybkości który przechodzi z UMTS na GPRS po przekroczeniu 750 MB. Dla jednego jest to mało, dla drugiego wystarczy. Skype- wideo rozmowy czy YouTube raczej odpada ze względu na limit szybkości. Ale z tego co wiem np. radio- online działa 30 dni bez żadnego problemu.

Pozdrawiam
lubczyk
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: lubczyk »

A na infrastrukturze jakiej sieci to działa ?
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Awatar użytkownika
Collintel

Karta korzysta z sieci E-Plus.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Collintel pisze:A jeżeli jesteś przedstawicielem konkurencyjnej firmy to zachowaj trochę etyki w biznesie.
Nie jestem przedstawicielem zadnej konkurencyjnej firmy, tylko osoba zyjaca w DE i majaca swiadomosc, ze oferta ktora proponujesz tutaj rozreklamowac jest niezbyt ciekawa. I szczerze o tym pisze. Jak chcesz sie reklamowac, to popros admina o miejsce na gorze strony, na pewno wrzuci twoj baner za pare banknotow NBP. I wtedy bedziesz mial prawo mowic o etyce w biznesie. Bo to co w tej chwili robisz to zasmiecanie forum syfiastymi kryptoreklamami.
N.p.
Collintel pisze: Oszczędnym rozwiązaniem dla użytkowników z większymi potrzebami pobory danych jest wykupienie taryfy Handy Surf Flat za 9,90 na 30 dniowy dostęp do Internetu.
Aldi dzialajacy tez na E-Plus ma za ta sama cene dwa razy wiecej.
kordirko pisze:U konkurencji już za 20 Euro można dostać pakiet 5GB/m-c,
Za 15€, w tej samej sieci.
Nie pomagam na PW.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

key pisze: Aldi dzialajacy tez na E-Plus ma za ta sama cene dwa razy wiecej.
[...]
Za 15€, w tej samej sieci.
A ten rozdział WIKI http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?titl ... %85#Niemcy wciąż czeka, żeby ktoś się zlitował i coś napisał ;)
Krzysztof
Awatar użytkownika
Collintel

ciekawe, ale nie ma chętnych do pisania.
djmanieck

Post autor: djmanieck »

witam. mam jakis czzas kupiona karte w MOBILKA korzystam tutaj tylko z pakietu minut, czy ktoś mial internet z tego? czy sie opłaca jak działa? chodzi o korzystanie..pisanie na skype lub dzwonienie ze skype...al
kedi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: kedi »

djmanieck pisze:witam. mam jakis czzas kupiona karte w MOBILKA korzystam tutaj tylko z pakietu minut, czy ktoś mial internet z tego? czy sie opłaca jak działa? chodzi o korzystanie..pisanie na skype lub dzwonienie ze skype...al
Pisze teraz z Mobilki. Używam tego gdzieś od roku. Chodzi bardzo dobrze. Na nie najnowszym Huawei e173-u2 z dystrybucji Play mam zawsze w granicach DL 5mega, UL 2mega, pingi poniżej 100 ms do dobrych serwerów.
ODPOWIEDZ