jaki dostawca ma najnizsze pingi?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jaki dostawca ma najnizsze pingi?
czesc, mieszkam w lubiczu dolnym i mam problem ze znalezieniem odpowiedniego dostawcy, ktory zapewni mi stabilny internet (bez rozlaczania i niskimi pingami). Obecnie mam aero i lokalnego dostawce bezprzewodowego. Aero nigdy nie rozlacza ale za to roznie bywa z pingami. Za to lokalny dostawca czesto rozlacza i dodatkowo skacza pingi. Mozecie cos zaproponowac?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: jaki dostawca ma najnizsze pingi?
Rozłącza co godzinę i przełącza modem w UMTS który ma znacznie większe pingi niż HSPA+.bravoooo pisze:Aero nigdy nie rozlacza
Nie pomagam na PW!
-
chodzilo mi to ze nie gubi zasiegu przed ta godzina. Jest jakas mozliwosc zostania na HSPA+? Ma ktos jakies pomysly?
- wojteks
- *** Administrator ***
Utrzymanie transferu wychodzącego na jakimś poziomie np. komendą: ping co.tam.chcesz -t -l 200bravoooo pisze:Jest jakas mozliwosc zostania na HSPA+
Nie pomagam na PW!
-
a jaka siec ma obecnie najlepsza technologie na pingi? bo jakies 2h temu mialem na aero 100 ping, a teraz mam 500. Wole zaplacic te 30 zl miesiecznie i miec staly ping 100. Tylko nie wiem jaka siec wybrac
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma takiej sieci. Może jakaś dobra radiówka jest w stanie coś takiego zapewnić ale gwarancji brak albo jakiś adsl/kabel bedzie miał dobre (niskie) pingi ale tez gwarancji brak.bravoooo pisze:Wole zaplacic te 30 zl miesiecznie i miec staly ping 100
Nie pomagam na PW!
-
ostatnio jak bylem w salonie orange to proponowali mi bezprzewodowy, odparlelem, ze mialem z play'a i rozlaczalo co chwile, facet odpowiedzial, ze orange a play to dwie zupelnie inne technologie. Wiec myslalem ze jednak ktoras z tych sieci play/orange/plus/tmobile jest najlepsze pod wzgledem sygnalu itp
- wojteks
- *** Administrator ***
3G i wyższe to to samo, może różne implementacje ale generalnie podobna technologia.bravoooo pisze: ze orange a play to dwie zupelnie inne technologie.
W każdym miejscu każda z tych sieci może działać inaczej.bravoooo pisze: ze jednak ktoras z tych sieci play/orange/plus/tmobile jest najlepsze pod wzgledem sygnalu
Nie pomagam na PW!
-
wlasnie na mapie widzialem, ze wszystkie sa w jednym miejscu oprocz plusa, ktory jest niewiele blizej. Nie mozna okreslic ktora z tych sieci w tym wpadku bylaby najlepsza? zalezy od obciazenia danego nadajnika? jak to wyglada? ja mam zamiar korzystac z internetu na komputerze stacjonarnym
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, kup startery prepaid wszystkich sieci i testuj.bravoooo pisze:Nie mozna okreslic ktora z tych sieci w tym wpadku bylaby najlepsza?
Bardzo mocno.bravoooo pisze:zalezy od obciazenia danego nadajnika?
A co to ma do rzeczy, generalnie to internet mobilny.bravoooo pisze: ja mam zamiar korzystac z internetu na komputerze stacjonarnym
Nie pomagam na PW!
-
mam ostatnie pytanie. moze glupie. jak to jest z tymi kartami - jesli kupie prepaid to musi byc jakis specjalny do internetu? czy wystarczy ze wloze go do modemu? trzeba tam jakos internet aktywowac?
-
chyba chodzi o to, że kupujesz, wkładasz w telefon albo modem i masz internet tylko że kasę ciągnie z tej karty. Najlepiej kupić pakiet.
-
to na ile wystarczy mi taka karta za 5zl? zdaze sprawdzic w kilku porach jak chodzi? ja mysle o internecie na karte. Np. kupuje za 30 zl karte i mam 8gb limit
-
w plusie za 5zł kupujesz pakiet na cały dzien za 2zł (ograniczenie 100mb) wystarczy na testy.. na speed testy
Innych nie znam. Tak jak napisałeś ze kupujesz za 30zł 8gb to mój brat ma tak internet, bez umów i kupuje tyle ile mu potrzeba 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przy karcie głosowej Playa można się połączyć z siecią macierzystą (nie ma limitu prędkości), z siecią Plusa (bez Aero2, limit do około 3 Mb/s) i z siecią Orange (limit do około 2 Mb/s).
Z karty Plusa (każdej) można połączyć się z siecią macierzystą Plusa i Aero2.
Z karty Plusa (każdej) można połączyć się z siecią macierzystą Plusa i Aero2.
-
to dlatego w mojej miejscowsci na telefonie pokazuje tylko 3mb/s i nie da rady wiecej. To żeby mieć więcej trzeba podpisać umowe z Plusem ?
-
W Cyfrowym Polsacie LTE (to i pewnie w Plusie) można pobrać internet na próbę (nie pamiętam 7 lub 10 dni) praktycznie za darmo jeśli nie poszalejesz. Ja mam LTE CP i pingi mieszczą się między 40 do 50 - komputer stacjonarny.Szybkość jest niestety coraz mniejsza a niby zwiększyli, i w Warszawie 500m. od nadajnika przy niemal full zasięgu miewam pobieranie 3 do 8mb/s. ale wysyłanie bywa często większe
Przypuszczam za duże obciążenie nadajnika, ale mnie zadowala.Raz na kilka godzin potrafi niestety rozłączyć połączenie i z automatu nawiązuje Huawei E398.
W Orange też można kupić pakiet jednodniowy na internet.Inaczej nawet nie próbuj bo Cię okradną z kasy na żywca
Kupujesz starter 5pln. wykupujesz pakiecik 100mb i testujesz.

Przypuszczam za duże obciążenie nadajnika, ale mnie zadowala.Raz na kilka godzin potrafi niestety rozłączyć połączenie i z automatu nawiązuje Huawei E398.
W Orange też można kupić pakiet jednodniowy na internet.Inaczej nawet nie próbuj bo Cię okradną z kasy na żywca

Kupujesz starter 5pln. wykupujesz pakiecik 100mb i testujesz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki telefon?Akbar pisze:na telefonie pokazuje tylko 3mb/s
Nie pomagam na PW!
-
Samsung Galaxy GT- i5500
- wojteks
- *** Administrator ***
3G ma tylko w 2100MHz, maksymalna prędkośc 7.2Mbps i HSPA. Skoro dostajesz połączenie maksymalnie 3,6 to znaczy że BTS jest w takiej technologii i nic na to nie poradzisz chyba że chodzi o rzeczywiste prędkości ale na to ma duży wpływ obciążenie stacji bazowej.Akbar pisze:Galaxy GT- i5500
Nie pomagam na PW!
-
Jest to na tym samym maszcie co EDGE kiedys tylko ta technologia była, ale od niedawna jest 3g i wątpię żeby ktoś z tego korzystało bo nikt o tym nie wie... Więc taka technologia betsa pewnie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Telefony/modemy same to wybierają jak tylko są w zasięgu.Akbar pisze:wątpię żeby ktoś z tego korzystało bo nikt o tym nie wie
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Odnośnie pingów-dziś Aero2-BDI mnie szokuje (korzystam 1,5roku), bo nigdy nie miałem pingów na poziomie 50ms a dziś-teraz mam między 40-60ms (E398).
http://www.speedtest.net/result/2440793322.png

jareq