Nokia N8 (JokiuSport premium) + tablet
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Nokia N8 (JokiuSport premium) + tablet
Witam mam problem.
Ponieważ w NOKII N8 mam darmowy internet Aero2, zakupiłem program JoikuSport Premium który tworzy punkt dostępowy i przesyła internet z Aero2. To jest sieć typu AD-HOC.
Na laptopie testowałem wszystko chodzi bezproblemowo. Natomiast na tablecie Shiru Shogun Power (system android) w ogóle tej sieci nie wykrywa.
Wiecie jak to naprawić?
Ponieważ w NOKII N8 mam darmowy internet Aero2, zakupiłem program JoikuSport Premium który tworzy punkt dostępowy i przesyła internet z Aero2. To jest sieć typu AD-HOC.
Na laptopie testowałem wszystko chodzi bezproblemowo. Natomiast na tablecie Shiru Shogun Power (system android) w ogóle tej sieci nie wykrywa.
Wiecie jak to naprawić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Nokia N8 (JokiuSport premium) + tablet
Większość androidów nie łączy się do sieci Ad-Hoc.razorxdd pisze:Natomiast na tablecie Shiru Shogun Power (system android) w ogóle tej sieci nie wykrywa.
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najprawdopodobniej twój tablet nie obsługuje Ad-Hoc (większość z androidem "z marszu" nie obsługuje).
Pogoogluj pod kątem androida i Ad-Hoc.
Pogoogluj pod kątem androida i Ad-Hoc.
-
- Stały użytkownik forum
Są jakieś przenośne punkty dostępowe które łączą się z sieciami 3G i wysyłają sygnał WIFI jako router?
- wojteks
- *** Administrator ***
Szukaj MiFi przykładowo czyli np Huawei e5832, ZTE MF60 i wiele innych.razorxdd pisze:Są jakieś przenośne punkty dostępowe które łączą się z sieciami 3G i wysyłają sygnał WIFI jako router?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Ceny koło 300, troszkę drogo. Chyba trzeba będzie czekać na jakąs aktualizację dla tabletu.
- wojteks
- *** Administrator ***
Na to bym nie liczył, aktualizacja androida raczej nie wprowadzi obsługi Ad-Hoc. Pozostaje root którego nie chcesz zrobić ze względu na utratę gwarancji.razorxdd pisze:Chyba trzeba będzie czekać na jakąs aktualizację dla tabletu.
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Root i skompilowanie sobie wpa_supplicanta z obsługą adhoc.wojteks pisze:Pozostaje root którego nie chcesz zrobić ze względu na utratę gwarancji.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
@Patryk Będziesz w stanie pomóc w tej kwestii ? Mam tablet Omega T107, kombinuję z tym plikiem wpa_supplicant i nic. Roota oczywiście mam. PozdrawiamPatryk pisze:Root i skompilowanie sobie wpa_supplicanta z obsługą adhoc.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-01-28, 18:50 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-01-28, 18:50 przez egon64, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej Ho Let's GO !
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Musisz mieć wersję odpowiednią do Twojego sprzętu i jego firmware - albo poszukać w necie (może ktoś skompilował), albo zbudować sobie samemu z uzyciem SDK producenta (o ile udostępnia).egon64 pisze:Będziesz w stanie pomóc w tej kwestii ?
Nie posiadam takiego sprzętu, więc niestety nie pomogę.