Duży UL i mały DL

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Duży UL i mały DL

Post autor: Andrzejz78 »

Dziś uruchomiono w moich stronach nowy nadajnik Aero2 (8km) zasięg 40-50% i jednocześnie wyłączono (chyba tylko chwilowo) pobliski nadajnik Aero2 (2,5km)

Zastanawia mnie prędkość UL która jest prawie na granicy limity a DL pozostawia wiele do życzenia

Obrazek Obrazek
Gasol
Stały użytkownik forum

Re: Duży UL i mały DL

Post autor: Gasol »

Miałem kiedyś podobny efekt, gdy łączyłem się przez WiFi z routerem, do którego był podłączony modem. Okazało się, że zmiana położenia anteny WiFi miała duży wpływ na DL. Może to będzie jakaś wskazówka.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Andrzejz78 pisze:Dziś uruchomiono w moich stronach nowy nadajnik Aero
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że jak skończą robotę to się poprawi. Możesz spodziewać się jeszcze paru wyłączeń.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

krystianb pisze:Możesz spodziewać się jeszcze paru wyłączeń
Jestem na wszystko przygotowany ;)
Najbardziej mnie cieszy że wyłączyli ten blisko mnie bo na prawdę nie dało się z niego korzystać a przy okazji "zagłuszał" inne sygnały
Sprawdzę ten nadajnik późnym wieczorem i z samego rana Jak się wynik poprawi znacznie to będzie świadczyło że jest od razu mocno "oblegany"

[ Dodano: 2013-01-25, 13:36 ]
Gasol pisze:Może to będzie jakaś wskazówka
Jak tylko zima pozwoli ;)

[ Dodano: 2013-01-25, 15:24 ]
krystianb pisze:Możesz spodziewać się jeszcze paru wyłączeń
Właśnie został wyłączony ten nowy a powrócił stary znienawidzony tylko ze zmienionym PCS Dziwna sprawa ale jeszcze dziwniejsze jest to że z niego nie mogłem wyciągnąć więcej jak 2,5Mb\s a teraz w szczycie podczas pobierania pliku 50MB przekroczyłem 13Mb\s :szok: Już go polubiłem ;)
ODPOWIEDZ