Witam. Zakładam nowy temat bo tak naprawdę nie można nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie (nawet na tym forum):
Czym różni się Edimax 3G-6408n od LT-6408n ?
Zasadniczo to te same modele z tym że LT-6408n jest robiony na zamówienie Cyfrowego Polsatu i jest w innej obudowie (kolor i branding).Wielu sprzedawców tak twierdzi a rozmowa tel. z działem technicznym Edimaxa mówi co innego.Pan w serwisie poinformował mnie że nie są ze sobą zgodne.
Jak to jest czy różnią się tylko ceną czy czymś więcej?
Czy aktualizacja do wersji 1.04L to dokładnie ten sam plik dla obu routerów?Mam modem Huawei E3276 i czy po aktualizacji będzie działał na obu routerach.
Router Edimax 3G-6408n i LT-6408n do LTE
Moderator: Moderatorzy
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
Router Edimax 3G-6408n i LT-6408n do LTE
Profesor Doktor Wiktor Wektor
-
- Stały użytkownik forum
Re: Router Edimax 3G-6408n i LT-6408n do LTE
Wg Edimax Polska to są rózne modele. Jeśli ktoś ma dostęp do 3G-6408n, to mogę pokierować, jak wyciągnąć informacje, by porównać ten model do LT-6408n, którego używam.
Aktualizacja do wersji 1.04L zrobiona jest dla Cyfrowego Polsatu, więc nie ma gwarancji, że będzie działać z 3G-6408n. Prawdopodobnie routery mają tę samą architekturę wewnętrzną, ale mogą różnić się szczegółami, np. ilość pamięci, taktowanie procesora, itp.
Aktualizacja do wersji 1.04L zrobiona jest dla Cyfrowego Polsatu, więc nie ma gwarancji, że będzie działać z 3G-6408n. Prawdopodobnie routery mają tę samą architekturę wewnętrzną, ale mogą różnić się szczegółami, np. ilość pamięci, taktowanie procesora, itp.