PENTAGRAM CERBERUS P 6381-0

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
staszekf123
Początkujący użytkownik forum

PENTAGRAM CERBERUS P 6381-0

Post autor: staszekf123 »

Witajcie. Mam pytanie do was, ponieważ mój kumple chce rozdzielić sobie intenet radiowy od tego samego dostawcy co ja, zrodziło się pytanie. Ja mam 2 routerki, jeden słuzy jako Acces point (techniclan war-54GS) i router wi-fi który rozsyła neta po domu (pentagram cerberus p 6381-3). Routerki te kupiłem bardzo okazyjnie, kumpel ma w funduszu około 100zł. Możemy kupić takie 2 routerki za te kwotę i jeszcze zostanie :) Tak więc, mój dostawca podłącza antene wi-fi pod pci na rp sma, routerki obsługuja Acces Pointa tak więc nie powinno być problemów. Klonowanie mac także jest potrzebne. Więc opłaca się to kupować i skręcać sieć??
Kupiłbym 2, jeden jako AP, a drugi do rozsyłania. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: PENTAGRAM CERBERUS P 6381-0

Post autor: wojteks »

staszekf123 pisze:Kupiłbym 2, jeden jako AP
Ale jeden z nich musi mieć tryb AP Client i klonowanie MAC (tryb WISP czy AP Client router) a ten cerberus tego nie ma.
Nie pomagam na PW!
staszekf123

Allegro KLIK

No te 2 bym kupił, pisałem do sprzedawcy czy router obsługuje AP Client i zapewniał że tak, chociaż na internecie nie ma tej informacji, dlatego pytam tutaj... Czyli muszę znaleźć inny jakiś, do 50 zł. Polecacie cos?? Prosiłbym o link do allegro.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

staszekf123 pisze:czy router obsługuje AP Client i zapewniał że tak
Może jakies nowe firmware taki tryb wprowadziło, nie wypowiem się.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jeśli chcesz kupić router z funkcją AP Client to kup ten http://allegro.pl/bezprzewodowy-router- ... 77195.html . Używam takiego jako AP Clienta od 8- m-cy i działa niezawodnie. Ma polski interfejs, konfiguracja tego trybu tutaj http://digileaks.pl/1624-klient-ap-w-wrt-150/
staszekf123

Kupiłem jednego pentagrama. Zobaczymy, jak tamtego wylicutuję do 50 zł to będzie moj. Jak tamten pentagram przyjdzie to zobaczę czy ma tego AP bo ja wariuje... Na innych forach w starych juz postach piszą ze ma AP a tutaj nie.. No coż. A szkoda pieniędzy, wiecie jak to jest. Dzięki za link, widzę ze tamten ma wejscie rp-sma, AP Client, I klonowanie MAC więc byłby fajny ;)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Czemu upierasz się przy tym Pentagramie skoro nie jesteś pewny czy ma AP Clienta. Poza tym to router z "g"-54 Mbps i leciwy . Czy na forach piszą , że ma AP czy AP Client bo to zasadnicza różnica Jeśli chcesz aby router miał odkręcana antenę na rp-sma i tryb WISP to musisz kupić WRT-150A . Twój WAR-54 GS ma tryb WISP i AP Clienta, jak łączysz go z tym Pentagramem ?
staszekf123

Tak, techniclan pracuje w trybie Acces Point Client. Uczepiłem bo ja mam dobre wspomnienia z tą firmą, a za takie pieniądze to nie wyrwę nic fajnego, chyba że coś podpowiecie. Pentagrama mam otrzymać koło wtorku najpóźniej, to wam napiszę czy działa. Na 100% jest punktem dostępowym, ale czy działa w trybie klient to nie wiem i dlatego sie wacham. Odpiszę we wtorek maksymalnie :)

Pozdrawiam.

@Edit: ten pentagram jednak działa w trybie AP Client... No, a teraz nie ma juz takich na allegro ;) Musze cos innego dopaść do rozsyłania.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ