Problem z modemem Huawei e173.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z modemem Huawei e173.
Witam, od wczoraj mam problem z modemem Huawei e173. Od ponad roku używam modemu i nie było z nim zadnych kłopotów. Mieszkam w dosyć odludnym miejscu, daleko od nadajników, jednak zasięg EDGE który mi wystarczał do podstawowych czynności mnie zadowalał. Od wczoraj z modemem dzieją się dziwne rzeczy. Gdy wlaczam program Plus Internet i probuje sie polaczyc z siecia modem nie umie sie do niej zalogowac, a po paru probach wyskakuje mi w nawiasie ze mam zasieg 3G, jednak gdy sie polacze <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> zadnej kreski zasiegu i wbija co najwyzej na EDGE, jednak z niziutka predkoscia rzędu 3-5 kb/s. Probowalem na roznych koncentratorach USB. Dodam że modem przestaje łapać zasięg gdy odlacze go od antenki zewnetrznej, a wczesniej bez problemu takowy miał, mniejszy bo mniejszy ale dało sie zyc. Teraz gdy odlacze zlacze antenki, modem poprostu traci zasieg. Ma ktos jakis pomysl na rozwiazanie probemu ?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Problem z modemem Huawei e173.
Prawdopodobnie uruchomił się nowy bts 3G i on powoduje to zamieszanie,
sygnał 3G jest bardzo słaby ale modem próbuje się do niego logować.(modem widzi sieć 3G, ale sieć nie widzi modemu)
Powinieneś w TNI wymusić pracę na pasmo 900 i wrócisz do dawnej sytuacji.
Jaką masz antenę zewnętrzną? prawdopodobnie zainwestowanie w lepszą antenę pozwoliłoby Ci pracować stabilnie z tym nowym 3G. Jeśli chcesz abym coś więcej doradził podaj swoją lokalizację GPS lub orientacyjnie miejscowość oraz z usług jakiego operatora korzystasz?
Pozdrawiam,
sygnał 3G jest bardzo słaby ale modem próbuje się do niego logować.(modem widzi sieć 3G, ale sieć nie widzi modemu)
Powinieneś w TNI wymusić pracę na pasmo 900 i wrócisz do dawnej sytuacji.
Jaką masz antenę zewnętrzną? prawdopodobnie zainwestowanie w lepszą antenę pozwoliłoby Ci pracować stabilnie z tym nowym 3G. Jeśli chcesz abym coś więcej doradził podaj swoją lokalizację GPS lub orientacyjnie miejscowość oraz z usług jakiego operatora korzystasz?
Pozdrawiam,
Rafał