iPlus CDMA - publiczne IP ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
iPlus CDMA - publiczne IP ?
Witam serdecznie
Mam pytanie czy w iPlus CDMA także są zablokowane połączenia z zewnątrz, tak jak w Orange Freedom Pro, gdzie nie można dokupić usługi Orange VPN ?
Mam pytanie czy w iPlus CDMA także są zablokowane połączenia z zewnątrz, tak jak w Orange Freedom Pro, gdzie nie można dokupić usługi Orange VPN ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: iPlus CDMA - publiczne IP ?
Telefon do BOK i już. 

-
Dostałem mailowe info z BOK
Także taka sama lipa jak w OFP
Kod: Zaznacz cały
Chciałbym poinformować, ze usługa publicznego adresu IP nie jest dostępna w ofercie CDMA.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
bdkacz, masz już umowę czy się przymierzasz? Plus CDMA działa na sieci Nordisk Polska. Można kupić ofertę i u nich, a z tego co pamiętam jest możliwość wykupienia zewnętrznego IP.
Mogło się coś zmienić z racji połączenia z grupą Plusa. Trzeba pytać bezpośrednio w Nordisk.
Mogło się coś zmienić z racji połączenia z grupą Plusa. Trzeba pytać bezpośrednio w Nordisk.
-
Powoli kończy mi się umowa na OFP,a przydało by mi się coś działające w CDMA,co umożliwiało by bezproblemowe połączenia z zewnątrz. W miejscu gdzie tego używam mam do wyboru CDMA od Orange, od Nordisk/Plusa albo wielką 3 w EDGE, także CDMA najsensowniejsze
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
bdkacz, to musisz się kontaktować z operatorami i pytać o szczegóły.
Popatrz jeszcze na mapkę btsearch bo może w tym kwartale pojawi się u ciebie np. NetWorks!, a wtedy będzie HSPA+ DC w T-Mobile i Orange. Zewnętrzny adres dla osób fizycznych można uruchomić w Orange. W T-Mobile raczej nie.
Tak w ogóle to zewnętrzne IP w CDMA Orange również da się uruchomić.
Popatrz jeszcze na mapkę btsearch bo może w tym kwartale pojawi się u ciebie np. NetWorks!, a wtedy będzie HSPA+ DC w T-Mobile i Orange. Zewnętrzny adres dla osób fizycznych można uruchomić w Orange. W T-Mobile raczej nie.
Tak w ogóle to zewnętrzne IP w CDMA Orange również da się uruchomić.
-
Wiem,że się da ale tylko w ofercie dla firm. Nie będę przecież zakładał DG tylko po to,żeby szanowne orange pozwoliło mi kupić Internet Pro dla firm z usługą VPN
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Da się w Orange i dla osób fizycznych. Moment. Ty masz Orange Free PRO? Samo CDMA? To może się nie dać. Na pewno w Orange Free (w nowych taryfach jest dostęp do wszystkich sieci/technologii - CDMA, GSM i 3G) jest możliwość włączenia VPN również dla osób fizycznych. Bez opłat. Trzeba tylko pomęczyć BOK. W CDMA zmienić login z cdma@orange na cdma@vpn. Zobacz, może i teraz ci zadziała.