Problemy z szybkością transferu danych

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
muszka10
Początkujący użytkownik forum

Problemy z szybkością transferu danych

Post autor: muszka10 »

Witam wszystkich
Jestem nową osobą i pewnie ten temat był już poruszany nie mniej jednak proszę o pomoc osoby, które udzielą mi konkretnych odpowiedzi.

Mam internet w play na abonament, modem mf 637. Od tygodnia mam problem z transferem danych chodź mam cały pakiet 8 gb do wykorzystania. Zazwyczaj jak jest wszystko dobrze to jest HSPA, a jak jest HSDPA to w tedy transfery danych są bardzo małe. Próbowałam różnych ustawień sieci, zasięgu i nadal nic.
Od tygodnia wydzwaniam do play, a oni ciągle nie umieją lub nie chcą ( wkurzyłam się i złożyłam rezygnację) tego naprawić.
Dodam jeszcze że zasięg jest, modem na niebiesko się świeci, a najlepsze jest to że jak wkładam do swojego modemu internet play na kartę to wszystko dobrze chodzi. W ciągu tego tygodnia,3 razy wymieniałam swoją kartę play na abonament i nadal nic.
Nie instalowałam nic na komputerze bo od dnia 8.02 do 12.02 komputer nie był używany, i dopiero 12.02 jak wróciłam i próbowałam się połączyć to transfer danych zwolnił. Już była taka sytuacja w listopadzie tylko że trwała jeden dzień, i dopiero za 4 razem rozmowy z osobą z play mój internet zaczął działać, od razu transfer wystrzelił w górę.

Bardzo proszę o pomoc:))
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Problemy z szybkością transferu danych

Post autor: KrissTofferr »

muszka10 pisze:Mam internet w play na abonament, modem mf 637. Od tygodnia mam problem z transferem danych chodź mam cały pakiet 8 gb do wykorzystania. Zazwyczaj jak jest wszystko dobrze to jest HSPA, a jak jest HSDPA to w tedy transfery danych są bardzo małe. Próbowałam różnych ustawień sieci, zasięgu i nadal nic.
Może warto wymusić użycie tylko podstawowej nośnej nr 10836, ale dla ZTE nie znam komendy do tego.
muszka10
Początkujący użytkownik forum

Re: Problemy z szybkością transferu danych

Post autor: muszka10 »

właśnie dzwonił koleś z play i powiedział że to dlatego iż stacja jest przeciążona. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Możliwe jest że karta play na karę loguje się do innej stacji, a play na abonament do innej?. I czy w takim razie można jakoś wymusić żeby logować się do tej właściwej? Dodam że mieszkam w Warszawie na Ursusie i do tej pory nie było aż takich problemów.
ODPOWIEDZ