jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
CJ989
Początkujący użytkownik forum

jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Post autor: CJ989 »

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć tak jak w temacie, jak można przesłać sygnał z domu do domu obok... sytuacja przedstawia się tak, mam w jednym domu neta z kabla, mam tam już ruter i chcę przesłać sygnał do domu obok, w linii prostej 10-12 metrów, ale domy się "nie widzą" dzieli je wysoki murowany garaż i również wysoki murowany dom sąsiadki, do tego wszystkiego chciałbym, aby w domu do którego będę chciał wysłać sygnał, był rozsyłany sygnał WiFi po domu, i z tego co się zdążyłem dowiedzieć na szybko tu pojawia się problem z pokrywanie fal dlatego proszę o pomoc, co myślicie o jakiejś mocnej antenie z punktu A, która będzie rozsyłała sygnał WiFi po całej wiosce (oczywiście zabezpieczę ruter kluczem) no a w punkcie B po prostu laptopy będą odbierały ten sygnał ???

z góry dziękuje za pomoc

P.S. tylko nie piszcie, że nie mogę dzielić sygnału po za lokal bo to bzdura !!!

pozdrawiam CJ989
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: jak przesłać neta z domu do domu obok ???

Post autor: Jo_gurt »

Nie rób z nas <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font>.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Do CJ989

Post autor: bdkacz »

CJ989 pisze: P.S. tylko nie piszcie, że nie mogę dzielić sygnału po za lokal bo to bzdura !!!
pozdrawiam CJ989
regulamin świadczenia usługi neostrada tp

§ 1
Użyte w Regulaminie pojęcia oznaczają:
(...)
Lokal – miejsce, w którym świadczona jest Usługa, wskazane
przez Abonenta w Umowie.
(...)

§ 6

W ramach korzystania z Usługi Abonent zobowiązany jest:
(...)
4) nie umożliwiać korzystania z Usługi osobom trzecim poza Lokalem,