Problemy z play

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
muszka10
Początkujący użytkownik forum

Problemy z play

Post autor: muszka10 »

Witam,

Od dwóch tygodni mam problem z internetem play. Zasięg jest, modem na niebiesko się świeci, 9 gb do wykorzystania a jednak transfer danych działa bardzo wolno, wygląda to tak jakby limit transferu danych był przekroczony, a na pewno nie jest, bo od 10 dnia każdego miesiąca, zaczyna mi się nowy, a od 12.02 mam problemy z tym internetem. Mam modem ZTE MF 637. A najlepsze jest to że jak wkładam kartę play internet na kartę to wszystko działa.
Mieszkam w Warszawie na Ursusie. Czy ktoś jeszcze ma problem z play.
yva11

Re: Problemy z play

Post autor: yva11 »

Jeśli temat Aktualny polecam zadzwoń do BOK Playa i się dowiedz sam może modem ci nawalił i dlatego masz mały transfer
muszka10

dzwoniłam do nich. Ściemniają mi że coś tam coś i to wina nadajników. No tak tyle że mi internet na kartę działa, a na abonament nie więc gdzie tu logika.
Modem sprawdzany był. I wszystko z nim w porządku. Karta wymieniana była już 3 czy 4 razy i nadal nic.
Ostatnio zmieniony 2013-02-26, 19:55 przez muszka10, łącznie zmieniany 1 raz.
yva11

Czyli jasno powiem ze play to durna siec która rznie swoich użytkowników na kasę polecam rozwiązać umowę i przejsc na LTE polsmatu
muszka10

Coś w tym jest, chodź taka poważna usterka dopiero pierwszy raz się zdarzyła, nigdy tak nie było. Rezygnacja jest złożona, ale umowa kończy się 10. maja dopiero. szkoda mi trochę że muszę rezygnować bo mam fajną ofertę....
A play tak dba o klienta że wczoraj do mnie dzwonili z biura klienta bo jestem ich ważnym klientem i chcą mi zaproponować coś nowego. Tak tylko że ja nie mam problemy z internetem od 2 tyg i tu zonk bo zatkało dziewczynkę, więc szybko mi podziękowała. he he he
Awatar użytkownika
PC174
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: PC174 »

Ja tam z Play nigdy nie miałem problemów, czego nie mogę powiedzieć o Plusie...
Ja bym przyjrzał się temu ZTE, bo to złom.
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

muszka10 a jeżeli włożysz kartę z modemu do telefonu i użyjesz go jako modem też masz takie liche prędkości?
muszka10

nie jak wkładam kartę od telefonu do modemu to wszystko działa.
Ważna informacja (chyba) jest taka że jak wszystko dobrze chodzi to wyświetla się HSPA i prędkość jest dobra, a jak jest HSDPA to jest totalna lipa
yva11

Potwierdzam Zlom miałem kiedyś telefon z ZTE 3 razy był na gwarancji ja już polecam Huawei
ja mam Huawei 4G
muszka10

moim skromnym zdaniem to nie jest wina modemu, gdyż mam też modem marki o której piszesz, i gdy wkładam swoją kartę play też nie ma dobrego transferu danych. Dodam że wina karty też nie jest bo już była wymieniana 4 razy.
W listopadzie lub w grudniu już tak było tyle że trwało parę godzin i po 4 telefonie do obsługi klienta jakaś Pani zrobiła czary mary i zaczęło działać.

jak dla mnie to wygląda to tak jak by transfer danych (limit 9 gb) był wykorzystany, a to nie możliwe jest, zresztą jak dzwonie do nich to oni też to potwierdzają że ten limit jest do wykorzystania.
muszka10

Działa po 16 dniach walki z play, dziś Pani zadzwoniła z informacją że wszystko działa, sceptycznie do tego podeszłam, ale gdy się podłączyłam necik śmigał aż miło:)). Co było przyczyną nie wiem do tej pory.
ODPOWIEDZ