Cyfrowy Polsat na testy - śmiech

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
qcol
Początkujący użytkownik forum

Cyfrowy Polsat na testy - śmiech

Post autor: qcol »

Wczoraj pojechałem do punktu Polsatu odebrać modem na 3 dni testów. Wg mapy jestem w zasięgu HSDPA+ ale oczywiście chcę sprawdzić jak to się sprawuje w moim domu. Niestety, od wczoraj kieruje mnie wyłącznie na stronę cyfrowypolsat.pl, gdzie mam informację "trwa aktywacja karty, prosimy o cierpliwość....". Dzwonię więc na infolinię i pytam, kiedy mi to aktywują bo mam mało czasu na testy. Pani mi odpowiada, że mają na to 7 dni :klnie: . Pytam, jak to możliwe skoro mam zgodnie z otrzymaną umową tylko 3 dni na testy. Pani na to, że "zgodziłem się na te warunki podpisując umowę" :facepalm:... no i po temacie. Kiedy zapytałem, czy nie widzi tutaj absurdu, wyraźnie zdenerwowana powtórzyła formułkę, że "widziały gały co brały"... Kocham Cię Polsat! Już bez testów, w poniedziałek jadę oddać ten szajs do punktu. Szkoda tylko cennego czasu na tą wycieczkę... teraz kolejna, trzeba jechać żeby oddać :(
Ostatnio zmieniony 2013-03-03, 18:16 przez qcol, łącznie zmieniany 1 raz.
lukkki
Stały użytkownik forum

Re: Cyfrowy Polsat na testy - śmiech

Post autor: lukkki »

A te 3 dni liczą się od chwili otrzymania karty sim do ręki i podpisania umowy? Nie ważne czy karta nieaktywna czy np. wadliwa... Nie miałeś możliwości testowania usługi więc powinieneś otrzymać następny 3-dniowy termin na testowanie moim zdaniem.
qcol

3 dni liczą się od chwili podpisania umowy, we wtorek mam oddać modem. Akurat sobota i niedziela to czas kiedy miałem zamiar to na spokojnie przetestować, póki co nie dano mi tej możliwości. Sam zapis umowy natomiast (na który nie zwróciłem uwagi licząc, że konstruowali to ludzie posiadający rozum) mówi, że aktywacja może trwać do 7 dni. Czyli teoretycznie mogą mi to aktywować np. w środę :))) Polsat nie widzi w tym nic dziwnego :super:
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Tutaj masz regulamin promocji http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/i ... 122012.pdf
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

qcol pisze:Pani na to, że "zgodziłem się na te warunki podpisując umowę" :facepalm: ... no i po temacie.
Jeszcze raz: w czym problem? Nie czytales tego co podpisujesz?
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

A może tak jakaś skarga do UKE, że Cyfrowy Polsat nie daje ludziom możliwości sprawdzenia usługi przez 7dni, bo do 7dni trwa aktywacja karty SIM i wprowadza w ten sposób w błąd, oraz, że daje do podpisywania umowy, które są nie dla ludzi.

Złóż skargę, a im więcej ludzi ją złoży to firma CP zaprzestanie takich praktyk.

Ja z nimi wygrałem i mam swoje warunki takie jakie chciałem.
lukkki
Stały użytkownik forum

Post autor: lukkki »

WNIOSEK O INTERWENCJĘ / ZAPYTANIE DO UKE
http://www.uke.gov.pl/kontakt/
qcol

key pisze:Jeszcze raz: w czym problem? Nie czytales tego co podpisujesz?
key też uważa, że wszystko jest w porządku :)) albo pracuje w Polsacie albo.... :)
Przejrzałem regulamin. Ani słowa nie ma tam na temat czasu aktywacji do 7 dni: http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/i ... 012013.pdf

[ Dodano: 2013-03-03, 14:11 ]
pogodabartek pisze:A może tak jakaś skarga do UKE, że Cyfrowy Polsat nie daje ludziom możliwości sprawdzenia usługi przez 7dni, bo do 7dni trwa aktywacja karty SIM
Jest jeszcze gorzej, bo testy trwają 3 dni a oni mi mówią, że mają 7 dni na aktywację karty :)))
Własnie skończyłem kolejną rozmowę z infolinią, zacząłem od podania peselu (jestem klientem Polsatu), po czym Pani aby przyjąć zgłoszenie wypytała mnie ponownie o wszystkie dane (przecież mają mnie w bazie!?!), 15 min dyktowałem na nowo gdzie mieszkam, jak się nazywam... numery seryjne i IMEI karty itp... mam teraz sprawdzać co jakiś czas czy usługa jest już aktywna... wiecie co, serio mam już dosyć testowania tego modemu, spakowałem i jutro jedzie do punktu z powrotem.

[ Dodano: 2013-03-03, 14:12 ]
lukkki pisze:WNIOSEK O INTERWENCJĘ / ZAPYTANIE DO UKE
http://www.uke.gov.pl/kontakt/
Poszło - dzięki za link! :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Ta promocja z modemem na trzy dni to jakieś j.....Teraz oczekuję kolejnej promocji tym razem 24-godzinnej :D .W CP i Plusie teraz to wszystko możliwe, sprzedaż ponad wszystko. Brak jakichkolwiek zasad w stosunku do klientów, liczy się tylko kasa.
specjal-1
Użytkownik forum

Post autor: specjal-1 »

Witam.Kolego"qcol" a nie możesz wziąć sobie czegoś z PLUSA tam są lepsze i jasne warunki do testów.Pozdrawiam.
qcol

specjal-1 pisze:a nie możesz wziąć sobie czegoś z PLUSA tam są lepsze i jasne warunki do testów.Pozdrawiam.
Przecież teraz to jeden pies chyba... Polsat kupił Plusa :)
specjal-1
Użytkownik forum

Post autor: specjal-1 »

Zgadza się,ale tak nie jest jak piszesz.Ja podpisałem umowę z opcją testuj w PLUSIE koło 15 lutego.Masz czas na testowanie przez 6 dni (7 dnia powinieneś zwrócić sprzęt jeśli ci nie będzie coś odpowiadać)a czas na testy liczy się od dnia aktywacji karty sim a nie od dnia podpisania umowy. :) Tak, że jeśli podpiszesz umowę w salonie to aktywację będziesz miał pewnie "od ręki".Ja zamawiałem przez tel. więc trochę to trwało zanim mi włączyli.Pozdrawiam.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

qcol pisze:key też uważa, że wszystko jest w porządku
Gdzie cos takiego napisalem? Przeczytaj i zrozum moja wypowiedz powyzej.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ