Internet w telefonie z karty sim routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet w telefonie z karty sim routera
Witam.
Posiadam internet CDMA OFP oraz router axxestel mv410r. Moje pytanie brzmi "Czy można przekładając karte SIM/RUIM z routera do telefonu korzystać z internetu"?
Chcę głownie korzystać z internetu w nocy na telefonie HTC WILDFIRE S za pomocą karty karty sim bez włączania routera (router piszczy i świecą się kontrolki). Tak wiec czy istniejie taka możliwość a jak istnieje to jak to zrobic zeby w telefonie to dzialalo, bo jak przekładalem nie było zasięgu wgl siec komorkowa nie byla widoczna, normalnie telefon bez karty sim?
Posiadam internet CDMA OFP oraz router axxestel mv410r. Moje pytanie brzmi "Czy można przekładając karte SIM/RUIM z routera do telefonu korzystać z internetu"?
Chcę głownie korzystać z internetu w nocy na telefonie HTC WILDFIRE S za pomocą karty karty sim bez włączania routera (router piszczy i świecą się kontrolki). Tak wiec czy istniejie taka możliwość a jak istnieje to jak to zrobic zeby w telefonie to dzialalo, bo jak przekładalem nie było zasięgu wgl siec komorkowa nie byla widoczna, normalnie telefon bez karty sim?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet w telefonie z karty sim routera
Jeżeli masz OFreedomPro to nie, jeżeli maiłbyś OFree to tak.assassins x pisze:Czy można przekładając karte SIM/RUIM z routera do telefonu korzystać z internetu"?
Nie pomagam na PW!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale nawet jak by miał OFree to i tak chodziło by to po 3G albo EDGE,a nie po CDMA,bo telefony nie obsługują częstotliwości CDMA
Przy OFree miał byś to samo co gdybyś sobie aktywował pakiet internetowy na karcie którą masz w tel 

- wojteks
- *** Administrator ***
Nie takie było pytanie. To że telefon nie obsługuje CDMA450 to jedno a drugie to karta abonamentowa OFP nie połączy się w innej technologii w przeciwieństwie do kart OF które działają we wszystkich technologiach (CDMA/2G/3G) w zależności od posiadanego sprzętu.bdkacz pisze:Ale nawet jak by miał OFree to i tak chodziło by to po 3G albo EDGE,a nie po CDMA
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
A jak dokłądnie sprawdzić czy mam OF a OFP bo dokładmnie nwm mnie nie bylo przy zakupie. A jaki operator oferuje taką możliwośc korzystania z karty sim na telefonei oraz routerze ?
- wojteks
- *** Administrator ***
W umowie przykładowo.assassins x pisze:A jak dokłądnie sprawdzić czy mam OF a OFP
Każdy z głównych (nie dotyczy taryfy OFP i Plus/Nordisk CDMA).assassins x pisze:A jaki operator oferuje taką możliwośc korzystania z karty sim na telefonei oraz routerze ?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Czyli np. PLAY, LTE cyfrowego?
- wojteks
- *** Administrator ***
A całym zdaniem? Nie każda karta SIM działa z każdym sprzętem i każdą technologią więc uściślij pytania.assassins x pisze:Czyli np. PLAY, LTE cyfrowego?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Np taka oferta "Nowy Play Online 4GB za 39,90 zł"?
- wojteks
- *** Administrator ***
Działa tylko na stacjach bazowych Play. Kartę SIM mozna przekładać między modemem/telefonem/routerem.assassins x pisze:Np taka oferta "Nowy Play Online 4GB za 39,90 zł"
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Doprecyzuję w przypadku play musi to być router obsługujący umts modem z resztą też.wojteks pisze:/routerem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Umowy za bardzo nie wiem gdzie w domu szukać jakbym miał czas to bym znalazł wiem tylko, że płacę 49 zł za 3gb limitu...... bo to bło kupowane 3 lata temu ;/ Ale nie wiem czy to orange free czy ofp....
Pomoże mi ktoś to stwierdzić?
Pomoże mi ktoś to stwierdzić?
Ostatnio zmieniony 2013-03-12, 17:25 przez assassins x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Bierzesz telefon i dzwonisz do BOK i tam się dowiesz ale jak masz router axxestel mv410r to raczej to jest OFP.
- wojteks
- *** Administrator ***
Co to za pkemonizmy!assassins x pisze: Ale nwm czy
Nie pomagam na PW!