Najdłużej działający internet z jaknajmniejszymi kosztami
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Najdłużej działający internet z jaknajmniejszymi kosztami
Witam.
Szukam najdłużej działającego internetu (w sensie, że przez cały miesiąc nawet z lejkiem byle by był dostęp) za jak najmniejszą cenę w moim przypadku to doladowywania maks za 5zł miesiecznie. Nie zależy mi na prędkości internetu. Czytalem cos o darmowym dostepie neta w playu, red bulll mobile, ale nie znam się na tym bo po doladowywaniu za 5 zl dostaje się 5 dni na polaczenia wychodzące (ale się na tym nie znam i nie wiem czy lejek działa przez cały miesiąc). Slyszalem tez o pakietach, ale niestety te pakiety z lejkiem są za minimum 7 zl ;/.
W skrócie: Szukam operatora na karte u którego miałbym internet w telefonie z lejkiem przez cały miesiąc od momentu załadowania konta za 5zł (moze byc bez lejka byle by byl tani i wystarczal prrzez 30 dni od zaladowania konta). Starter moge kupic za maks 10zl. Czy cos takiego jest możliwe?
Pozdrawiam.
Szukam najdłużej działającego internetu (w sensie, że przez cały miesiąc nawet z lejkiem byle by był dostęp) za jak najmniejszą cenę w moim przypadku to doladowywania maks za 5zł miesiecznie. Nie zależy mi na prędkości internetu. Czytalem cos o darmowym dostepie neta w playu, red bulll mobile, ale nie znam się na tym bo po doladowywaniu za 5 zl dostaje się 5 dni na polaczenia wychodzące (ale się na tym nie znam i nie wiem czy lejek działa przez cały miesiąc). Slyszalem tez o pakietach, ale niestety te pakiety z lejkiem są za minimum 7 zl ;/.
W skrócie: Szukam operatora na karte u którego miałbym internet w telefonie z lejkiem przez cały miesiąc od momentu załadowania konta za 5zł (moze byc bez lejka byle by byl tani i wystarczal prrzez 30 dni od zaladowania konta). Starter moge kupic za maks 10zl. Czy cos takiego jest możliwe?
Pozdrawiam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Najdłużej działający internet z jaknajmniejszymi kosztami
Wystarczy przeczytać ZE ZROZUMIENIEM regulamin usługi. Działa tylko jeżeli konto ma ważność na wychodzące połączenia a to ogranicza stan konta i ważność doładowania.assassins x pisze:ale się na tym nie znam i nie wiem czy lejek działa przez cały miesiąc
Nie pomagam na PW!
assassins x,
Wydaj raz trochę więcej, i zainwestuj w Aero2, chyba najsensowniejszy wybór...
Po wyczerpaniu limitu w jakiejkolwiek sieci, prędzej nabawisz się nerwicy i pieniążki będą szły w leki.
Wydaj raz trochę więcej, i zainwestuj w Aero2, chyba najsensowniejszy wybór...
Po wyczerpaniu limitu w jakiejkolwiek sieci, prędzej nabawisz się nerwicy i pieniążki będą szły w leki.
-
- Stały użytkownik forum
Chcę kupic aero ale czekam na odp. w sprawie zasiegu w moej miejscowosci 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jeśli pisałeś do Aero2 to możesz się nie doczekać.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Orange aktywuje na rok. Doplacasz w momencie gdy sie konczy.
Nie pomagam na PW.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Niedawno była aktualizowana mapa zasięgu CPassassins x pisze:Chcę kupic aero ale czekam na odp. w sprawie zasiegu w moej miejscowosci
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... zasiegu.cp
zostaw tylko zaznaczone HSDPA/HSPA+ i sprawdź zasięg.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Guru bezprzewodowy
Pisałem Ci w drugim wątku, że na 99% w Iławie jest zasięg Aero2. Odpowiedzi z Aero pewnie sie nie doczekasz. Marnujesz tylko czas, przy tych kosztach już dawno trzeba było zamówić kartę BDI. Na nia trzeba trochę poczekać. Jeśli złożysz zamówienie teraz to otrzymasz w dniach 13.04-30.04.2013.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Najdłużej działający internet z jaknajmniejszymi kosztam
No to Aero2 będzie najlepszym wyborem: 512 kilobita na sekundę, bez limitu danych, prawie do końca 2016 roku. Minusem jest rozłączanie co godzinę, ale łatwo ustawić automatyczne wznawianie połączenia. W Iławie z mapy bts search widzę kilka stacji bazowych Aero2 - niepotwierdzonych co prawda. A do Aero2 nie ma co pisać, tym bardziej z pytaniami, bo się nie doczekasz.assassins x pisze:Nie zależy mi na prędkości internetu.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
I co zobaczy? Głównie zasięg plusa, odkąd plus zlikwidował dostęp do starej mapy z podziałem na umts900 to nie ma sposobu na sprawdzenie.Yanusz pisze:zostaw tylko zaznaczone HSDPA/HSPA+ i sprawdź zasięg.
Jeśli pozwolenia są to zostaje tylko zamówić kartę.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Zamiast czekać na odpowiedź to już bym dawno zamówił... Jak nie będzie zasięgu to przynajmniej będziesz miał już kartę, może później postawią BTS'a bliżej i będzie jako zastępczy internet. IMO
-
- Stały użytkownik forum
Tak ale ja nie mam konta w banku i nie wiem jak za to zapłacę wiec sie nie mam co spieszyc.
A pytanie Jak kupię starter w palyu lub red bull za 5 zl to będe mai do konca miesiaca neta?
A pytanie Jak kupię starter w palyu lub red bull za 5 zl to będe mai do konca miesiaca neta?
-
- Guru bezprzewodowy
Otrzymasz dwa numery kont, jedna wpłata to 20 zł kaucji za kartę, druga to 7,50 za przesyłkę karty. Bierzesz kasę , numery kont, idziesz na pocztę , robisz dwa przelewy. Wypełniony wniosek i potwierdzenia wpłat wysyłasz do Aero 2 i czekasz na przesyłkę karty. Bez konta w banku tez można zapłacić. A spieszyć się trzeba bo okres oczekiwania to około miesiąca.
-
- Mistrz bezprzewodowy
będziesz miał od razu po aktywacji to, co jest w starterze, w Play ale za 9 zł nie za 5 jest 300MB, później wg doładowania jak w ofercieassassins x pisze:Jak kupię starter w palyu lub red bull za 5 zl to będe mai do konca miesiaca neta?
http://www.play.pl/oferta/internet/inte ... ive/9.html
pakiet danych Ważność
5 zł 150 MB 3 dni
10 zł 300 MB 7 dni
20 zł 1 GB 14 dni
30 zł 2 GB 30 dni
50 zł 5 GB 60 dni
75 zł 8 GB 90 dni
125 zł 15 GB 120 dn
a w RBM masz
250 MB danych na start zwiń
250 MB na transfer danych z wyłączeniem roamingu międzynarodowego ważne 10 dni.
- wojteks
- *** Administrator ***
Dostałeś już wcześniej odpowiedzi na to pytanie, dlaczego pytasz znowu o to samo?assassins x pisze:to będe mai do konca miesiaca neta?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Najsensowniejszym wyborem jest aero 2, mozesz kupic starter z plusa i zobaczyc czy bedzie Ci działał na paśmie UMTS900 jezeli nie jestes pewny, Mozesz korzystac takze z tego interentu z plusa, wystarczy że wykupisz pakiet za 7 zł na 30 dni i właczysz promocje "Rok ważności konta" wtedy przy kazdym doladowaniu nawet najmniejsza kwota masz przedluzona waznosc o 365 dni 

-
- Stały użytkownik forum
adriaanos15 pisze:Najsensowniejszym wyborem jest aero 2, mozesz kupic starter z plusa i zobaczyc czy bedzie Ci działał na paśmie UMTS900
Czyli jak wykupie neta z sieci plus za 7 zl bedzie dzialal w mojej miejscowosci to znaczy, że aero też będzie miało zasieg?
Drugie pytanie:
Jak wykupie internet z tego startera (nawet się zgadza place 10zl, daje 7zl na neta i 3zl na rok waznosci konta) i wedlug promocji zaladuje konto za 5 zl będę miał internet przez cały rok?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie, za 5zł będziesz miał 3 dni. Ile razy to samo można pisać?assassins x pisze:i wedlug promocji zaladuje konto za 5 zl będę miał internet przez cały rok?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
wojteks,
Nie o to chodzi, że nie rozumiem.
W promocji rok ważności konta za 3zł wykupujesz polaczenia wychodzace na 365 dni, więc ten internet powinien być. To będzie czy nie?
Nie o to chodzi, że nie rozumiem.
W promocji rok ważności konta za 3zł wykupujesz polaczenia wychodzace na 365 dni, więc ten internet powinien być. To będzie czy nie?
-
- Mistrz bezprzewodowy
internet w sieciach mobilnych jest płatny na każdy MB, ważność konta obejmuje działanie karty w ramach funduszy zebranych na koncie, jeśli będziesz miał kasę na koncie, to będziesz mógł wykonywać połączenia i łączyć się z internetem, ale te 5 zł, to na rok Ci nie starczy, chyba, że będziesz go miał, ale nie używałassassins x pisze:To będzie czy nie?
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 19:52 przez kmy, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
A o co?assassins x pisze:Nie o to chodzi, że nie rozumiem.
W Plusie na kartę masz za 7zł/miesiąc 100MB a potem może być obniżona prędkość http://nakarte.plus.pl/prepaid/jak_obnizyc_wydatki.html patrz pakiety internetowe.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Mi chodziło o to żeby wziąć Rok ważności konta ponieważ doładowałbyś raz konto za 10 zł wykupił być pakiet np. za 7 zł i miałbyś neta przez miesiąć, bez promocji Rok ważności konta zeby miec neta przez miesiąć musiałbyś doładować za 30 zł
[ Dodano: 2013-03-20, 20:04 ]
Jeżeli połaczysz się w plusie z nadajnikiem UMTS900 to tak
[ Dodano: 2013-03-20, 20:04 ]
assassins x pisze:Czyli jak wykupie neta z sieci plus za 7 zl bedzie dzialal w mojej miejscowosci to znaczy, że aero też będzie miało zasieg?
Jeżeli połaczysz się w plusie z nadajnikiem UMTS900 to tak
-
- Stały użytkownik forum
adriaanos15,
A jak to sprawdzić, że połączę się z nadajnikiem UMTS900?
A jak to sprawdzić, że połączę się z nadajnikiem UMTS900?
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Zakres częstotliwości ogranicz do WCDMA 900 MHzassassins x pisze:A jak to sprawdzić, że połączę się z nadajnikiem UMTS900?
poleceniem AT^SYSCFG=14,2,2000000000000,0,2
Najlepiej w takiej kolejności: kupić jakikolwiek starter plus za 5 zł, wysłać pusty sms na własny numer, aktywować rok ważności konta, doładować kodem za 5 zł, dezaktywować pakiet 25mb na próbę *121*01*31# , aktywować pakiet internet non stop 7 zł.adriaanos15 pisze:Mi chodziło o to żeby wziąć Rok ważności konta ponieważ doładowałbyś raz konto za 10 zł wykupił być pakiet np. za 7 zł i miałbyś neta przez miesiąć
-
- Mistrz bezprzewodowy
pod warunkiem, że assassins x, ma modem Huawei, nigdzie w tym temacie nie ma informacji o posiadanym przez assassins x, sprzęcieKrissTofferr pisze:Zakres częstotliwości ogranicz do WCDMA 900 MHz
poleceniem AT^SYSCFG=14,2,2000000000000,0,2
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Racja, (kolega używa HTC Wildfire S) a w takim razie na Android'a może użyć jakiejś aplikacji do wyświetlenia LAC i CID i następnie odszukać w btsearch czy nadajnik pracuje w paśmie UMTS 900.kmy pisze:pod warunkiem, że assassins x, ma modem Huawei, nigdzie w tym temacie nie ma informacji o posiadanym przez assassins x, sprzęcie
-
- Mistrz bezprzewodowy
jeśli assassins x, używa
assassins x, napisz w ogóle o co Ci chodzi, chcesz używać internetu w telefonie czy potrzebujesz karty SIM do modemu, jeśli tak do do jakiego dokładnie sprzetu
to cała dyskusja o Aero 2 jest nie potrzebna, na karcie Aero2 sobie nie pogada, a używać telefonu jako modemu to trochę bez sensuKrissTofferr pisze:HTC Wildfire S
assassins x, napisz w ogóle o co Ci chodzi, chcesz używać internetu w telefonie czy potrzebujesz karty SIM do modemu, jeśli tak do do jakiego dokładnie sprzetu
-
- Stały użytkownik forum
assassins x może chciałbyś używać dwóch kart w telefonie jednocześnie jeśli tak to polecam telefon "Pentagram Monster (P430-1)" lub "MediaTech MediaDroid Imperius Aero". Wtedy jedna karta była np. z plusa i służyła do normalnego korzystania, a druga to byłaby aero 2 do internetu. Z tego co widzę to masz dobry telefon i pewnie zmiana nie wchodzi w grę, ale to tylko taka moja sugestia była 

-
- Stały użytkownik forum
Ja już jeden temat o aero założyłem. Telefonu jako modemu tylko czasami (na krótki czas) ogólnie to żeby mieć internet w telefonie w domu. Bo z mojego rutera z orange internet z tej routerowej katy sim nie dziala.
W sumie to ma wygladac tak: W ilawie zasieg aero jest (oby) korzytsam na telefonie z niego i tyle bo do dzwonienia mam drugi nokię ;p i czasami przekazac neta tabletowi.
W sumie to ma wygladac tak: W ilawie zasieg aero jest (oby) korzytsam na telefonie z niego i tyle bo do dzwonienia mam drugi nokię ;p i czasami przekazac neta tabletowi.