aki router oraz zabezpieczenie przed korzystaniem przez obce
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
aki router oraz zabezpieczenie przed korzystaniem przez obce
Nie posiadam aktualnie żadnego komputera. Posiadam internet z Vectry z modemem ARRIS CM 820. Przewód od internetu mam zabudowany w ścianie. Wystaje ok. 50 cm przewodu od internetu. W drugim pokoju mam telewizor zamontowany na ścianie oraz konsolę PS3. Chciałbym pograć on-line w FIFE 13. Jaki router kupić i jak założyć hasło? Na routerze się zakłada hasło (w sensie, że mechanicznie na urządzeniu?)
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: aki router oraz zabezpieczenie przed korzystaniem przez obce
Ja bym przedłużył ten kabel do drugiego pokoju, podłączył PS3 i grał do woli.
Jeżeli w TV musisz mieć internet to wystarczy przepiąć kabel z konsoli do TV, niestety może się to wiązać z resetem modemu CM820.
Jeżeli w TV musisz mieć internet to wystarczy przepiąć kabel z konsoli do TV, niestety może się to wiązać z resetem modemu CM820.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety przeciągania przewodu nie wchodzi w grę (dlatego wszedłem na forum oraz dział o WiFi). Czy jest taka możliwość aby korzystać z internetu poprzez router WiFi (nie mając komputera) na PS3 oddalonym o 10 metrów wraz z zabezpieczeniem przez hasło? Jeśli tak to jaki router jest potrzebny?
Internet nie w TV a w konsoli.
Internet nie w TV a w konsoli.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kabel będzie najtańszym, najlepszym i najmniej kłopotliwym rozwiązaniem, możesz jeszcze pomyśleć o Powerline Ethernet.user1 pisze:dlatego wszedłem na forum oraz dział o WiFi
Tak, router to około 60-400zł. Pytanie czy vectra ogranicza <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a> albo zabezpiecza się po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a>user1 pisze:ra) na PS3 oddalonym o 10 metrów wraz z zabezpieczeniem przez hasło?
Nie pomagam na PW!