Pomoc w wyborze internetu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Maho87
Początkujący użytkownik forum

Pomoc w wyborze internetu

Post autor: Maho87 »

Witam
Szukam dobrego internetu mobilnego dla mojej mamy,która mieszka w Grudziądzu,dzielnica Rudnik (dom otoczony jest z jednej strony lasem z drugiej jeziorem) Mapa - patrząc na mapę są to ulice po prawej stronie (Cicha,Ustronna itd.).Myślę,że najlepszym wyborem byłby internet z Plusa (router Huawei B593 LTE) lub CP (router Edimax LT-6408n z ZTE MF821), ale wolałbym się poradzić kogoś kto zna się bardziej na tym wszystkim.Chodzi mi o odległości od nadajników etc., czy w ogóle prędkość internetu będzie wg Was w tym miejscu przyzwoita,czy zakupić antenę zewnetrzną?
Dzięki z góry za pomoc ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Pomoc w wyborze internetu

Post autor: Patryk »

Na campingu nad jeziorem Rudnickim raptem średnio działa GSM, z LTE bez anteny zewnętrznej mogą być problemy jeśli nie ma widoczności ze stacją (na silosach Hydrovacuum). Jednak gęsty las robi swoje. Szanse są duże (z jakąkolwiek przyzwoitą anteną raczej 100%), ale na to że będzie wewnątrz budynku działać bezproblemowo nie można się nastawiać.
Maho87
Początkujący użytkownik forum

Re: Pomoc w wyborze internetu

Post autor: Maho87 »

Dzięki za odpowiedź :) Dobrze,że można testować przez 7 dni z Plusa czy CP.
Zastanawiałem się właśnie gdzie są umieszczone te nadajniki i co tam jest a zapomniałem całkowicie o tych silosach Hydrovacuum :D.
Co do anteny to jaka wg Ciebie byłaby najlepsza?
ODPOWIEDZ