Witam!
posiadam Nokię 5310 (GPRS EDGE klasy 32). Posiadam również mobilny internet Play na kartę (nie aktywowałem jeszcze, więc nie znam transferu przez telefon- dopiero jutro uruchomię). Mam pytanie: czy warto dokupić modem 3G (Huawei 3G E3131s-2), czy łączyc się za pomocą telefonu i potem udostepniać go przez bluetooth/kabel do komputera? Jakie będą różnice w transferze? Zakładając przy tym że będzie mi działać za pomocą telefonu (wiem że play słabo wspiera 2G, ale to dopiero jutro się przekonam czy chodzi). Z góry dziękuje za odp
EDIT
Przez pomyłkę dałem temat do złego działu. Założyłem drugi już w poprawnym dziale. Proszę moderację o usunięcie tematu
czy 3G jest dużo szybsze od EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: czy 3G jest dużo szybsze od EDGE
50 do 120 razy, albo i wiecej, zalezy jak sie polaczysz.czy 3G jest dużo szybsze od EDGE
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Który działa wyłącznie w sieci UMTS Play.tool17 pisze:Posiadam również mobilny internet Play na kartę
-
- Początkujący użytkownik forum
czytałem na forum że niektórym udało się łączyć za pomocą edge, chociaż play dąży do ograniczenia tylko przez umts (posty z przed paru lat). zresztą i tak zdecydowałem się na modem 3g. jeszcze mam pytanie odnośnie sieci plus. czy to prawda że oferują internet na kartę z transferem powyżej 1 mbits?Patryk pisze:Który działa wyłącznie w sieci UMTS Play.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-04-01, 22:12 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-04-01, 21:12 przez tool17, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Po edge można się łączyć tylko w taryfach głosowych play.tool17 pisze:czytałem na forum że niektórym udało się łączyć za pomocą edge,
Wszyscy oprócz play oficjancie nie limitują prędkości w prapaidowych taryfach data. Choć widziałem kilka screenów z plusa z qos ustawionym na 16Mbps.czy to prawda że oferują internet na kartę z transferem powyżej 1
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!