witam. od niedawna jestem uzytkownikiem Plus internet w miejscowości Kazimierówka , gmina Skaryszew pow. Radom woj. Mazowieckie. proszę o pomoc w doborze anteny gdyz cały czas mi zrywa połaczenie i brak zasięgu. tylko HSDPA / HSPA+ jedna dwie kreski i co chwile zrywa i przełącza na edge. Jestem w Zasięgu HSDPA / HSPA+ wedle Plusa link http://www.plus.pl/indywidualna/pomoc/MapaZasiegu/ w załaczeniu moja Lokalizacja i BTS-y mojej okolocy. http://mapa.btsearch.pl/ proszę o pomoc w doborze anteny na jakie pasmo i na który nadajnik sie kierować gdyż już pochopnie zakupiłem na pasmo 1800 mhz jeszcze nie montowałem ale nie wiem czy coś pomoże. z góry dzięki za pomoc.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-04-02, 11:33 ]
Mapy mogą byc tylko jako zewnętrzne linki!
nie wiem czy dobrze ale poprawione
Dobór anteny Plus Lte do mojej lokalizacji
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobór anteny Plus Lte do mojej lokalizacji
Ostatnio zmieniony 2013-04-02, 10:32 przez tasiorek766, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Dobór anteny Plus Lte do mojej lokalizacji
w Twoim przypadku trzeba sprawdzić kilka rzeczy:
1 czy nadaje już nadajnik LTE w Skaryszewie? (jest wydane pozwolenie)
2 jaki jest transfer z nadajnika w Skaryszewie na UMTS 900 ( z sieci Aero2)
3 jaki jest transfer z nadajnika UMTS 2100 (w Skaryszewie)
jaki masz modem?
jak będziesz miał odpowiedzi na powyższe pytania wówczas można dobierać anteny.
Swoją drogą, jak uruchomią nadajnik LTE w Skaryszewie to Ci się przyda ta antena coś kupił.
1 czy nadaje już nadajnik LTE w Skaryszewie? (jest wydane pozwolenie)
2 jaki jest transfer z nadajnika w Skaryszewie na UMTS 900 ( z sieci Aero2)
3 jaki jest transfer z nadajnika UMTS 2100 (w Skaryszewie)
jaki masz modem?
jak będziesz miał odpowiedzi na powyższe pytania wówczas można dobierać anteny.
Swoją drogą, jak uruchomią nadajnik LTE w Skaryszewie to Ci się przyda ta antena coś kupił.
-
- Guru bezprzewodowy
Według mapy zasięgu Plusa/CP jesteś w zasięgu HSPA na zewnątrz budynku. Zrób testy z modemem umieszczonym na zewnątrz( laptop, przedłużacz USB). Prawdopodobnie korzystasz z AERO2 na 900MHz ze Skaryszewa- odległość około 6km. Możesz popróbować LTE z tą anteną na 1800MHz jeśli masz modem obsługujący tą technologię. Zasięg LTE kończy się około 1km od Ciebie. Wymuś na modemie tylko LTE i próbuj.
-
- Początkujący użytkownik forum
mam modem huawei E3276 podejrzewam że lte w Skaryszewie jest, bo tak plus podaje i czasem łapie mi na jedną dwie kreski ale nie da się połączyć wewnątrz budynku. bo chyba nie z Radomia łapie sygnał. zamontowałem antenę na kominie ale jeszcze kabel muszę przeprowadzić może jutro dam radę. Dzięki za pomocne rady jak nie pomoże antena z lte to wezmę laptopa i porobię testy na zewnątrz budynku i co najsilniejsze będzie i łapać zobaczymy:0 Pozdro
[ Dodano: 2013-04-02, 20:59 ]
ok. antena podłączona bez ustawiania nakierowana mniej więcej na Skaryszew i???? jest lte w załączeniu screen z top net i speedtest orange. problem pojawił się po chwili otórz co parenaście sekunt zrywa połączenie i loguje się ponownie. co może być przyczyną , czy zasięg i sygnał są odpowiednie i co to za nadajnik. z góry dziękje za pomoc Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-04-02, 20:59 ]
ok. antena podłączona bez ustawiania nakierowana mniej więcej na Skaryszew i???? jest lte w załączeniu screen z top net i speedtest orange. problem pojawił się po chwili otórz co parenaście sekunt zrywa połączenie i loguje się ponownie. co może być przyczyną , czy zasięg i sygnał są odpowiednie i co to za nadajnik. z góry dziękje za pomoc Pozdrawiam