brak możliwości zalogowania się do rutera TL-WR1043ND
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
brak możliwości zalogowania się do rutera TL-WR1043ND
witam mam problem mam router jak w temacie mam wgranego softa gargulec ale jest problem nie moge się do niego zalogować chciałem wgrać orginalny soft TP-LINK ale teraz nie mam możliwości zalogowania się mam niby hasło na które do tej pory się logowałem ale teraz niestety hasło nieprawidłowe
proszę o pomoc
proszę o pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Re: brak możliwości zalogowania się do rutera TL-WR1043ND
a powiedz w jaki sposób to uczynić
wczoraj przytrzymywałem przycisk reset i dalej było tak samo
mam go trzymac dłużej?
wczoraj przytrzymywałem przycisk reset i dalej było tak samo
mam go trzymac dłużej?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
RTFM ( http://pl.wikipedia.org/wiki/RTFM )- wszystko tam jest napisane.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum

dzięki
ciekawe czy bys był taki mądry z mechanik
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To jest urządzenie konsumenckie a nie specjalistyczne. Reset ustawień to czynność wykonywana przez end-usera a nie specjalistyczny serwis.
- trybun
Tylko czasem tak się składa że można naciskać przycisk do końca świata (i jeden dzień dłużej), a router nie chce się zresetować do ustawień domyślnych. Sam miałem niedawno taki przypadek z TL 3420. Dopiero w trybie awaryjnym, i po przez telnet udało mi się wejść do ustawień. W instrukcji obsługi o tym się nie przeczyta.moher pisze:To jest urządzenie konsumenckie a nie specjalistyczne. Reset ustawień to czynność wykonywana przez end-usera a nie specjalistyczny serwis.
-
Akurat sposób resetu OpenWrt/Gargoyle jest dobrze opisany i nie ma niespodzianek.
Szybkie naciskanie przycisku podczas uruchamiania, ustawienie odpowiedniego IP i reset/konfiguracja przez telnet - metoda, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.
Szybkie naciskanie przycisku podczas uruchamiania, ustawienie odpowiedniego IP i reset/konfiguracja przez telnet - metoda, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mysle ze tez.piter614 pisze: ciekawe czy bys był taki mądry z mechanik
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
ponieważ instrukcja jest do firmowego oprogramowania i nie uwzględnia procedury Gargoyla, jak ktoś się decyduje na Gargoyla, to powinien czytać poradniki i instrukcje na eko.one.pl, czyli tam, skąd ma oprogramowanietrybun pisze:Dopiero w trybie awaryjnym, i po przez telnet udało mi się wejść do ustawień. W instrukcji obsługi o tym się nie przeczyta.
dyscyplina wiedzy nie ma nic wspólnego z mądrością, trzeba myśleć nad tym co się robi i czytać, jestem elektronikiem a sam wymieniam rozrząd w silniku, ale instrukcję wymiany czytam przed a nie popiter614 pisze:ciekawe czy bys był taki mądry z mechanik
- trybun
Z tego co ja zdążyłem wyczytać na stronach poświęconych oprogramowaniu OpenWrt, to tak samo do resetowania routera z takim oprogramowaniem służy przycisk "Reset" umieszczony na obudowie. Inna jest tylko sekwencja używania tego przycisku.moher pisze:Akurat sposób resetu OpenWrt/Gargoyle jest dobrze opisany i nie ma niespodzianek.