Orange Free- dodatkowy pakiet

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Polip
Użytkownik forum

Orange Free- dodatkowy pakiet

Post autor: Polip »

Takiej akcji z internetem to jeszcze nie miałem.
Korzystam z orange free, mam modem dualny, jadę na CDMA, bo żadne 3G u mnie nie sięga.
Jako że wyczerpałem podstawowy transfer, a musiałem ściągnąć większy plik, dokupiłem pakiet 500mb. Podczas jego trwania chciałem ściągnąć plik podczas Szczęśliwych Godzin.

Wszystko chodziło normalnie, ale po pobraniu około 150mb danych w nocy... wróciła prędkość po limicie, czyli marne parę KB/s. Trwało to dłuższy czas, odłączyłem modem od zasilania, podłączyłem znów, wróciła normalna prędkość. Ściągam plik ponownie, po ~150mb znów prędkość jak po limicie.
Powtórzyło się to z 4 razy, poszedłem spać.

Kolejna noc i to samo. Po pobraniu 150-200mb prędkość internetu wraca do paru KB/s, muszę odłączać modem, aby znów była normalna.

Co tu się odwaliło? Miał ktoś coś takiego, czy BOK w ogóle coś pomoże? Zaraz i tak mi się skończy ten pakiet 500mb za samo korzystanie w dzień...
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Re: Orange Free- dodatkowy pakiet

Post autor: Orange Ekspert »

Opisane utrudnienia mogą być związane z siecią lub sprzętem. Podaj dokładną lokalizację sprawdzimy nadajniki w okolicy.

Pozdrawiam
Marek
ODPOWIEDZ