Niestety Livebox musi zostać, gdyż obsługuje i dekoder TV i telefon.
Proszę was o pomoc, bo nie mam pojęcia jaki router kupić, aby współpracował z Livebox'em. Cena routera mogła by się zamknąć w 100-150 zł

Pozdrawiam
Moderator: Moderatorzy
Nie potrzebujesz routera, potrzebujesz AP. Dajac router bedziesz za chwile plakac, ze nie dziala ci polowa uslug w sieci.radoras070 pisze:Potrzebuję router, który można podpiąć pod Livebox'a
Albo daj switch, albo kup router pracujacy jako AP.radoras070 pisze:Router powinien posiadać również wyjścia LAN
Po to, żeby uruchomić na nim niezależne oprogramowanie i mieć czysty AP z 5 portami lanradoras070 pisze:Nie rozumiem po co poleciłeś mi router 3G
To nie jest router 3G, to że obsługuje modemy USB nie znaczy że jest routerem 3G.radoras070 pisze:po co poleciłeś mi router 3G
Mozesz.radoras070 pisze: czyli mogę kupić tego TP - linka ?
Nie jest to konieczne, wystarczy wyłączyć DHCP po stronie LAN i kabel od Liveboxa podłączyć do LAN.radoras070 pisze:Czyli aby Tp-Link MR3420 pracował jako AP należy zmienić mu firmware ?
3220 i 3420 tylko do wersji V1, do wersji V2 nie ma DD-WRTkey pisze:Po wgraniu DD-WRT
Ale jest inne firmware przykładowo tutaj http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/atti ... nt/ar71xx/kmy pisze:do wersji V2 nie ma DD-WRT
wiem, sam używam Gargoyla 1.5.9.6wojteks pisze:Ale jest inne firmware
Tak jak Ci kolega wyżej zalecił - kup urządzenie z funkcją AP i gwarantuję że takich problemów nie będzie.radoras070 pisze:Użytkownik innego forum powiedział mi że nie ma opcji aby Livebox współpracował z innym routerem bo są problemy z transferem oraz pingiem.
Bajki pisał, to musi działać. U niego podejrzewam konflikt IP WAN/LAN w dodatkowym routerze lub inną błędną konfigurację.radoras070 pisze:Przytoczę wypowiedź tamtego użytkownika, myślę że się nie obrazi.
Ale ze niby co? Daj malpie maszyne do pisania i potem skarz sie, ze "Pan Tadeusz" nie wyszedl?radoras070 pisze:Key może znasz kogoś kto miał takie zestawienie sprzętu ?