Podłączenie do Livebox-a 2 routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podłączenie do Livebox-a 2 routera
Witam
Posiadam router ORANGE MV410R Axess tel jak się nie mylę i chciałbym go podłączyć do livebox-a z powodu małej ilości portów LAN w Livebox-ie i chciałbym powiększyć obszar zasięgu Wi-Fi.
Udało mi się nie dawno zrobić takie coś z routerem TP-LINK , wystarczyło podłączyć LAN Livebox do LAN TP LINK (TP LINK był ADSL) i miałem 3 porty LAN na TP LINK i robię to samo z tym komputer łączy się z siecią ,lecz sieć nie łączy się z internetem. i jest na połączeniu wykrzyknik.
Jak zrobić aby to chodziło ?
Pozdrawiam
Posiadam router ORANGE MV410R Axess tel jak się nie mylę i chciałbym go podłączyć do livebox-a z powodu małej ilości portów LAN w Livebox-ie i chciałbym powiększyć obszar zasięgu Wi-Fi.
Udało mi się nie dawno zrobić takie coś z routerem TP-LINK , wystarczyło podłączyć LAN Livebox do LAN TP LINK (TP LINK był ADSL) i miałem 3 porty LAN na TP LINK i robię to samo z tym komputer łączy się z siecią ,lecz sieć nie łączy się z internetem. i jest na połączeniu wykrzyknik.
Jak zrobić aby to chodziło ?
Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Podłączenie do Livebox-a 2 routera
Wylach DHCP na TP Linku, wylacz WAN, ustaw IP TP-Linka poza zakresem DHCP Liveboxa.
Nie pomagam na PW.
-
Ale nie mam już Tp-linka tylko router ORANGE MV410R
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Procedura jest identyczna. Jak sie nie da zrobic ktoregos z krokow powyzej, to sie nie da z tym routerem.
Nie pomagam na PW.
-
Na takim podłączeniu zaktualizowałem ten router MV410 i internet na nim chodzi i na Livebox-ie też
Ustawiłem w zakresie DHCP przedział IP , ale nie chodzi mi w telefonie po wi-fi GG , a strony się otwierają , a gdy miałem DHCP wyłączone (Use Router as DHCP Server ) to mi chodził LAN w routerze i gg w telefonie, mowa o wi-fi w MV410.

Ustawiłem w zakresie DHCP przedział IP , ale nie chodzi mi w telefonie po wi-fi GG , a strony się otwierają , a gdy miałem DHCP wyłączone (Use Router as DHCP Server ) to mi chodził LAN w routerze i gg w telefonie, mowa o wi-fi w MV410.
-
Pomoże ktoś ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mysle ze nie. Ten belkot powyzej jest niezrozumialy.
Nie pomagam na PW.