Huawei e3131 w t-mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e3131 w t-mobile
Witam wszystkich, to moj 1 temat na tym forum, wiec mam nadzieje, ze umiescilem go w odpowiednim dziale. Mam pewien problem, poniewaz dzisiaj tj. 21.05.2013, przyszedł mi modem huawei wraz z 2 tabletami (taka promocja w t-mobile) Problem polega na tym, ze gdy podlaczam modem do laptopa, instaluje sie wszystko tak jak powinno, dioda swieci 2x pulsacyjnie co 3 sek, jednak wchodzac w internet menagera ukazuje sie napis na czerwona Nie polaczona i nic wtedy nie moge zrobic. Nie mam pojecia jak sobie z tym problemem zaradzic. Mam nadzieje, ze ktos sie jak sie z nim uporac. Pozdrawiam
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e3131 w t-mobile
Modem nie zalogowany do sieci: najbardziej prawdopodobny powód karta sim jeszcze nie aktywna. Sprawdź w telefonie. Jak się zaloguje to będzie trzeba szukać innych przyczyn.bocian1111 pisze:dioda swieci 2x pulsacyjnie co 3 sek,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei e3131 w t-mobile
sprawdzilem i faktycznie, karta jeszcze nie aktywna. Przyznam, ze jestem laikiem, ale czy to oni z centrali mi ja aktywuja, bo gdy ja probuje tak jak jest napisane na stronie t-mobile to nie moge sie polaczyc
[ Dodano: 2013-05-22, 17:53 ]
Problem rozwiazany, faktycznie karta byla nieaktywna. Mam 2 pytanie, w zestawie byly 2 tablety prestigo multipad produo 2.0 z androidem 4.1. Chcialem bezposrednio do nich podlaczyc modem, ale wykrywa mi go jako uszkodzona karte sd. Czy moglby mi ktos krok po kroku skonfigurowac, tak, zeby modem dzialal po podczepieniu do tabletu
[ Dodano: 2013-05-22, 17:53 ]
Problem rozwiazany, faktycznie karta byla nieaktywna. Mam 2 pytanie, w zestawie byly 2 tablety prestigo multipad produo 2.0 z androidem 4.1. Chcialem bezposrednio do nich podlaczyc modem, ale wykrywa mi go jako uszkodzona karte sd. Czy moglby mi ktos krok po kroku skonfigurowac, tak, zeby modem dzialal po podczepieniu do tabletu