Mam taki o to router marki huawei hg 553 bredndowany przez vodafona (ma oryginalny firmware po włosku), a do kompletu modem huawei e173 z kartą z play-a.
Co chce zrobić?
Chce połączyć modem z routerem tak żeby internet działał.

Wiec tak wpinam ten modem (poczytałem trochę i w TNI włączyłem tylko funkcje modemu) podłączam się wyświetla się strona łączenia się z internetem. Internet niby próbuje się połączyć ale po czasie znów wyświetla się strona z napisem "connecti".
"łączenie" sie z internetem
Jeśli chodzi o to czy modem jest prawidłowo wykrywany to wydaje mi się że tak: Poniżej fotki z oprogramowania routera
Foto 1
Foto 2
Wydaje mi się że przyczyną tego że internet nie chcę się połączyć jest to że router koniecznie chce mu podać swój "vodafonowski" APN. Poniżej fotki z raportu AT przed i po próbie połączenia, warto zwrócić uwagę na zaznaczono odpowiedz z AT.
Raport 1
Raport 2
Z tego co przeczytałem tutaj (przepraszam że daje link do konkurencyjnego forum jeśli trzeba to niech moderacja go usunie)wynika że pod ten router podchodzi firmware z jakiegoś TP-LINKA.
I tu jest pytanie co teraz z tym fantem zrobić próbować wgrać jakieś inne oprogramowanie, a może ktoś zna jakiś sposób na łączenie na tym?
Dodam jeszcze że w opcja routera nie ma możliwości wpisania własnego APN.
Pozdrawiam i Proszę o pomoc Krzysztof.