jak nałożyć limit danych na komputery w domu? iplus LTE

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Don_dueno
Początkujący użytkownik forum

jak nałożyć limit danych na komputery w domu? iplus LTE

Post autor: Don_dueno »

Witam,

posiadam iPlus LTE modem: ZTE MF821, router: TP-LINK TL-MR3420. Sprawa wygląda tak, że limit mam bodajże 30Gb tylko, że na 4 komputery; 1 stacjonarny + 3 laptopy. Czy istnieje możliwość podzielenia tego limitu po równo na każdy komputer tak, żeby każdy miał te swoje 7Gb do wykorzystania i nie więcej? Druga sprawa to przed LTE też miałem iPlusa i teraz przysłali nową kartę sim (LTE), z tej LTE korzystam już miesiąc i wyczerpał się limit, to do modemu wsadziłem tą starą sim i się okazało, że działa. Czy jakieś dodatkowe opłaty będę ponosił za to, że korzystam z dwóch kart?

Pozdrawiam :)
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: jak nałożyć limit danych na komputery w domu? iplus LTE

Post autor: adamos22 »

Jeśli chodzi o część pierwszą - Da się, jeśli wgrasz inny soft do routera, polecam http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl

Jeśli chodzi o karty SIM - to jakiś błąd chyba ze strony operatora, aktywna powinna być tylko jedna, zadzwoń do BOK-u i zapytaj ich jak to wygląda w systemie.
ODPOWIEDZ