Brak HSUPA w Plusie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bastortio
Początkujący użytkownik forum

Brak HSUPA w Plusie

Post autor: bastortio »

Witam,
Spotkaliście się z tym, aby BTS 3G 2100 MHz w jednym z dużych miast nie obsługiwał HSUPA ?
Bo ja właśnie tak mam od kilku tygodni, łączy mnie tylko w HSDPA a w BOK zapewniają, że u nich wszystko jest w porządku i radzą zakup anteny lub wymianę karty SIM.

Jeśli chodzi o antenę, to jestem praktycznie pod samym BTSem (jakieś 200-300 metrów) i mam CSQ 22-23, a jeśli chodzi o kartę SIM, to sprawdziłem na głosowej Play i jest to samo.
Inne sieci które sprawdzałem (Play, Orange) mają HSPA+, czasem w Plusie też jest, ale jak się uda połączyć z innym BTSem.

Zastanawiam się, czy jest jakaś szansa, że to naprawią w jakimś sensownym czasie, czy raczej pomyśleć nad zakupem modemu LTE ? Plus ma obecnie dobrą ofertę dlatego wolałbym zostać z nimi, mimo utrudnień ;)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Brak HSUPA w Plusie

Post autor: Patryk »

bastortio pisze:Spotkaliście się z tym, aby BTS 3G 2100 MHz w jednym z dużych miast nie obsługiwał HSUPA ?
To typowe dla Plusa.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Brak HSUPA w Plusie

Post autor: Darek.74 »

Zgłoś to na ich forum, u mnie naprawili po około 2 tygodniach.
http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=9220
ODPOWIEDZ