Panowie, może ktoś obeznany wypisać listę wszystkich modemów obsługujących HSPA+ DC w Orange? i czy do grona tych modemów zalicza się może dualny ADU890W? Zdaje mi się, że nie, ale tak sobie buszowałem po stronie Orange i przy ofertach OF zauważyłem między innymi taki opis:
Z tego co wiem jedynym modemem dualnym w Orange jest ADU890W i patrząc na jego specyfikację http://www.anydatalatam.com/ADU890W.html rzuciło mi się w oczy:Wybierając internet mobilny Orange Free, zyskujesz możliwość korzystania z unikalnej technologii CDMA, która zapewnia zasięg dla 99,5% populacji Polski - także na terenach pozamiejskich.
Wystarczy, że wybierzesz modem dualny (HSPA/CDMA), a w przypadku braku dostępu do technologii HSPA (z prędkością do 42 Mb/s) >>co by sugerowało, że ów modem dualny obsługuje HSPA do 42 Mb/s<< będziesz mógł cieszyć się stabilnym zasięgiem w technologii CDMA z prędkością do 9,3 Mb/s.
Frequency: CDMA 450MHz, HSPA+/UMTS 2100MHz, GSM/EDGE 900,1800MHz
To tylko moja nadinterpretacja, czy rzeczywiście ADU890W potrafi obsłużyć HSPA+ DC ? Bo do tej pory byłem przekonany, że nie, ale powyższe treści wprawiły mnie w lekkie zakłopotanie. Prosiłbym o rozwianie wątpliwości a najlepiej o wypisanie w tym temacie wszystkich modemów współpracujących z DC w Orange.