Orange Freedom everywhere

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xjanekx
Początkujący użytkownik forum

Orange Freedom everywhere

Post autor: xjanekx »

Witam

Na wstępie witam wszystkich na forum.

Koledzy pomóżcie coś wybrać.

Czego potrzebuje:

internet mobilny (lokalizacja Werlas - bieszczady)

Wykorzystanie :

monitoring, przesył obrazu z kamer ip w świat.

Po spędzeniu kilkudziesięciu minut na infolini orange ustaliłem że jeżeli wezmę :
Orange Freedom everywhere dla firm (oferta dla klientów indywidualnych nie działa po ponoć blokują ruch wychodzący)+ dokupię sobie zewnętrzny adres ip.(5 zł/miesiąc) i jeżeli umiejętnie przekieruje sobie porty na routerze to ma śmigać, tak zostałem poinformowany.

Jaki polecacie router do takiego zestawu ? (zależy mi na możliwości podpięcia anteny zewnętrznej) który działa stabilnie i jest bezawaryjny i bezobsługowy chciałbym go raz skonfigurować i zapomnieć o nim :)

Który modem z oferty orange wybrać ?

Czy ktoś próbował zestawić ten właśnie internet z monitoringiem IP ?
Może macie jakieś inne pomysły ?

Z góry dzięki za odzew.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Re: Orange Freedom everywhere

Post autor: Orange Ekspert »

Witam,

W tym przypadku mogę polecić internet Orange w usłudze Internet dla Firm Pro, z wykupionym dodatkowo stałym adresem IP (koszt 18,45 zł z VAT/m-c). Router Axesstel mv411 lub mv610 (do urządzeń można podpiąć antenę zewnętrzną). Istnieje ponadto możliwość zakupu ww. usługi na próbę (14 dni) i w tym czasie sprawdzenie jej działania.

Natomiast co do konfiguracji monitoringu najlepiej kontaktować się z firmami, które świadczą usługi dotyczące monitoringu lub informatykiem, który pomoże w konfiguracji sprzętu. Ewentualnie zapraszamy na naszą infolinię pod numerem *900, gdzie możemy pomóc w konfiguracji.

Pozdrawiam,
Sylwia
ODPOWIEDZ