Zużycie internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Myk6414
Stały użytkownik forum

Zużycie internetu

Post autor: Myk6414 »

Witam,
Za 3 miesiące kończy mi sie umowa na WiMax w Netii i powaznie zastanawiam się nad przejściem do Plusa lub Orange (oba maja nadajniki 3G w moim zasięgu) bo na net z kabla nie mam co liczyć. W zasadzie jedyną zaletą Netii jest brak limitów, bo cena (59zł) jak i prędkość (1Mb/s) nie powala.

Wszystkie urządzenia (PS3, 3 telefony, tablet i 2 komputery) mam podpięte po WiFi do routera Pentagram Cerberus P6362. Ma ktos pomysł w jaki sposób w tym routerze zobaczyć jakie jest zużycie internetu w okresie miesięcznym? Mozna to jakos zmierzyć? Ostateczność to instalacja na każdym urządzeniu (bez PS3) softu i zsumowanie ale za dużo zachodu z tym. Może jest jakieś alternatywne oprogramowanie do tego routera ktore by na to pozwalało?

jakies pomysły?

Dzieki.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Zużycie internetu

Post autor: Jo_gurt »

Jak masz PS3 i często nowe gry to w ogóle nie ma co rozmawiać o limicie. Tam są tak ogromne ilości danych przesyłane przy aktualizacjach, że to wręcz nieprzyzwoite :P
Nie masz jakiegoś lokalnego dostawcy radiowego?
ODPOWIEDZ