Internet mobilny - Orange / Play?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Prynio
Początkujący użytkownik forum

Internet mobilny - Orange / Play?

Post autor: Prynio »

Witam, otóż niedługo kończy mi się umowa o mobilny net 20GB/miech, mam go z notebookiem w umowie. Jak jeszcze siedziałem na notebooku to net śmigał wzorowo, zero problemów, pingi max 70. Kupiłem sobie modem Huawei E173, pośmigał dobrze.. ja wiem może 3-4 miesiące a może i krócej, i o. Tyle ze swobodnego spokojnego korzystania z internetu. Internet w tej chwili nie działa nawet przyzwoicie, ani na Orange, ani na Play(Play kupywałem ze względu na Nocny Transfer bo w Orange go nie miałem - stara umowa, jeszcze nie oferowali tego). I teraz takie pytanie, czy idzie jakoś sprawdzić jak się miewa w mojej okolicy zasięg usługi? moja przybliżona lokalizacja 51° 14' 18" N 22° 34' 42" E , wziąłem z mapy Orange'a, niby tam jest te 3G i powinno śmigać. Myślę że problem stoi po stronie modemu bo jakoś na wbudowanym w notebook śmigało aż miło. Jaki polecacie modem? najlepiej w miarę nie drogi, bo w totka nie wygrałem :)
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Internet mobilny - Orange / Play?

Post autor: matek451 »

W Orange w ramach NetWoks w Lublinie jest zasięg HSPA+DC. Jeśli zostajesz w tej sieci to możesz wziąć router MiFi Huawei E-587 z obsługą HSPA+DC za 1 zł przy umowie na 24m-ce. Aby wynegocjować najlepszą ofertę złóż wymówienie w salonie. Z reguły połączą Cię z DUK i możesz uzyskać rabat na abonament lub większy limit i gratisy. Jeśli chcesz umowę roczną to również złóż wymówienie i negocjuj. Modem kupisz na wolnym rynku. HSPA+DC obsługują E-372, E-398, E-3276. Jeśli nie zależy Ci na HSPA+DC to kup E-3131 z Play na kartę (109 zł+ starter 1GB).
ODPOWIEDZ