Za niecałe 2 miesiące kończy mi się umowa w Playu, a że niedaleko zamontowali nadajnik LTE, to myślę nad zmianą operatora. Do nadajnika mam 2,5km (bez lasów, same pola praktycznie), więc powinno łapać, najwyżej kupię antenę. Jako, że mam telefony w mixie, to oferta Plusa jest atrakcyjniejsza.
W Plusie za rabatem dostałbym 20GB za 65zł, a w CP tylko 17GB za 60zł (i to przy zamówieniu online). Pytania:
1) Brać z modemem czy kupić na własną rękę?
2) Router TL-MR3220 może zostać? Bo niby V2 obsługuje LTE.
3) Jest jakaś różnica w działaniu LTE obu operatorów? Miał ktoś jakieś problemy? Jak wygląda obsługa klienta?
LTE Plus vs CP
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: LTE Plus vs CP
Zależy jak wolisz, czy krótszą umowę, może większy limit.wfdd pisze: 1) Brać z modemem czy kupić na własną rękę?
To samo. Jedna grupa. Zarówno Plus jak i CP korzysta z tej samej sieci.wfdd pisze: 3) Jest jakaś różnica w działaniu LTE obu operatorów? Miał ktoś jakieś problemy? Jak wygląda obsługa klienta?
-
- Użytkownik forum
Z tego co widzę, to przy umowie na 12 ceny i limity są takie same jak przy umowie na 24 miesiące.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ogólnie krótsza umowa to lepsza umowa. Wszystko szybko się zmienia. Teraz kolejni operatorzy mają uruchamiać LTE więc rozpocznie się większa lub mniejsza walka.
-
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chcesz umowę ze sprzętem to tylko 24 m-ce. Modem E-3276 kupisz za około 250 zł i umowa 12 m-cy.. Czasami lepiej brać sam SIM na 12 m-cy. Na miesiąc przed końcem umowy piszesz wypowiedzenie i negocjujesz z DUK. Na kolejne 12 m-cy możesz uzyskać rabat na abonament na abonament nawet 50%. Czysty zysk i wolność wyboru operatora po roku. Limity te same. Jeśli jesteś w Plusie to bierz te 20GB za 64,90. strony www za free + 3GB na YouTube i Iplę. CP możesz rozpatrzyć gdy masz TV Sat z CP. Dają upust 10 zł lub dodatkowe 3-5GB.