Czyżby Plus nadawał bez pozwolenia?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Czyżby Plus nadawał bez pozwolenia?

Post autor: kmy »

ostatnio wracając z pracy zauważyłem, że trwają jakieś prace na BTS w m. Dobrzenice Małe koło Mochowa powiat Sierpc, woj mazowieckie, jest to nadajnik Plusa, który do dziś nadawał tylko GSM900 (EDGE), ale teraz patrzę na telefon a tu wszystkie kreski na 3G, sprawdziłem modemem i proszę: HSPA++ na UMTS900.
Sprawdzałem na UKE w wykazie zezwoleń - nie ma, na mapa.btsearch.pl - też nie ma

w załączeniu pliki z lokalizacją nadajnika na mapa.btsearch.pl oraz z tni

Obrazek

w sumie mi na rękę, bo choć prędkości nie powalają i net chodzi na antenach na 2100 lub LTE z Sierpca, to mam już 3G w telefonie w każdym zakątku domy, bo nadajnik 1km odemnie, ale żeby taki Plus, bez zezwolenia, trochę dziwne.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Czyżby Plus nadawał bez pozwolenia?

Post autor: ja.michal »

kmy, baza pozwoleń jest publikowana z miesięcznym opóźnieniem. Czasem w ostatniej chwili operator dostaje pozwolenie, nie zdążą wrzucić na listę i opóźnienie wychodzi dwa miesiące.
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

no fakt, że data wykazu to 09-08-2013, to już 20 dni minęło.

ale widać, że ostro inwestują w infrastrukturę nadawczą
Charper
Stały użytkownik forum

Post autor: Charper »

Mój modem zaczął się ostatnio logować do stacji bazowej o numerze CID 31371 i LAC 39003 którego też nie ma w bazie.
ODPOWIEDZ