CP-PLUS czy da rade
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
CP-PLUS czy da rade
witam,na wstepie to jestem zupełnym laikiem w tych sprawach,chce miec internet z CP-PLUS i prosze o doradzenie mieszkam w Unikowice woj opolskie jaki zestaw antenowy da u mnie rade,byłem w salonie plus i kobitka powiedziała ze z ta antena za 129zł bedzie ok ale jakos jej nie wierze.Moze zaproponujecie mi jakis kompletny sprzet co da u mnie rade.LTE u mnie nie ma tylko podobno HSPA na zewnatrz,do jakiegos tam nadajnika mam około 2km w lini prostej z przeszkodami wiec prosze o proste i wyrazne rady zebym zrozumiał,Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałosc.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: CP-PLUS czy da rade
Na twoim terenie jest zweryfikowany BTS UMTS2100 Plusa w Paczkowie ul. Wojska Polskiego 28. To z niego korzystasz na HSPA. Na 2100MHz potrzebujesz antenę http://www.cybertech.com.pl/p76,antena- ... fme-z.html ewentualnie słabszą o 2 dBi http://www.cybertech.com.pl/p55,antena- ... fme-z.html Do tego konektor do modemu. Jego wybór jest zależny od modemu, który weźmiesz z Plusa(CP). Dobrze zrobiłeś , że nie dałeś sie przekonać do anteny z salonu , to szmelc.
-
CP-PLUS czy da rade
A jaki modem najlepiej z routerem bys zaproponowal ,najlepiej z CP lub plus no chyba ze lepiej kupic cos innego w lepszej cenie
-
- Guru bezprzewodowy
Re: CP-PLUS czy da rade
W Plusie maja obecnie dwa routery stacjonarne z wbudowanym modemem Huawei B-593 i D-LINK DWR-921 lub mobilny E-5776. To w tej chwili najlepsze routery dostępne u polskich operatorów.
-
CP-PLUS czy da rade
OK,dzieki <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie ma tego routera mobilnego bo ten raczej wezme no i dokupie antene co mi poleciłes.Jeszcze raz dzieki ziomal bo jeszcze pare lat temu tez mieszkałem w Łodzi.