witam. potrzebuje odbierać internet wifi z routera w jednym domu do routera w drugim domu obok. aktualnie laptop łapie 1 kreske zasięgu. chciałbym wystawić antene panelową na zewnątrz i w domu wstawić router z dwoma antenami( do odbioru i rozsyłania internetu w domu). Czy są jakieś zestawy godne polecenia w przystepnej cenie? Jakie firmy polecacie?
mam też starą antenę (rurkową] z internetu radiowego ,to może nie będzie mi potrzebna panelowa? Odległość to w lini prostej około 30m
antena panelowa + router z dwoma antenami
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: antena panelowa + router z dwoma antenami
To że router ma 2 anteny wcale nie znaczy że nadaje się do Twojego zastosowania.zbyster pisze:i w domu wstawić router z dwoma antenami
Ovislink G.Duo.zbyster pisze:zestawy godne polecenia
Jeżeli jest sprawna to się nada.zbyster pisze:mam też starą antenę (rurkową] z internetu radiowego
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Router który nadaje sygnał to Tp-link WR543G
- wojteks
- *** Administrator ***
Ta informacja nic nie zmienia.zbyster pisze:Router który nadaje sygnał
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Rozumiem, że antenę zewnętrzną chcesz wykorzystać do odbioru sygnału w drugim domu. Czy sieć w nim ma być oddzielna czy wspólna z pierwszym? W zależności od tego potrzebujesz AP Client lub Router z WISP. Do niego podłączysz antenę zewnętrzną ale nie będziesz miał WiFi w drugim domu. Do tego potrzebujesz jeszcze drugiego AP połączonego po LAN z Clientem. Na jednym radiu tego nie zrobisz stąd dwa urządzenia lub G.DUO, który ma dwa tory radiowe. Jeśli wykorzystasz antenę, która masz to koszt ok.130-150zł.