Jakość internetu Freedom Pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakość internetu Freedom Pro
Witam, zwracam się z prośba a szczególnie interesuje mnie wypowiedz ekspertów z orange, mieszkam w miejscowości wąglin woj. łodzkie przedłużyłem kolejny raz umowe na internet z modemem mv610 niestety predkośc prawie wcale nie poprawiła się szczególnie uciążliwe to jest w godzinach popołudniowych i wieczornych: http://www.speedtest.net/my-result/3033268219
Mam antene ustawiona na nadajnik w Ręcznie sygnał -73 dbm czy cos da sę zrobić z tym netem czy jestem skazany na kolejne dwa lata męki? Czy będa jakieś kolejne nadajniki czy musze wstawac o 5 rano żeby skorzystac z internetu. pzdr.
Mam antene ustawiona na nadajnik w Ręcznie sygnał -73 dbm czy cos da sę zrobić z tym netem czy jestem skazany na kolejne dwa lata męki? Czy będa jakieś kolejne nadajniki czy musze wstawac o 5 rano żeby skorzystac z internetu. pzdr.
Ostatnio zmieniony 2013-10-15, 17:30 przez Łukasz13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jakość internetu Freedom Pro
i u mnie ostatnio jest tragedia są lagi ,utraty pakietów, orange jest przekreślone na całej linii
koniec bajki nie bedzie przedłużenia umowy w zeszłą zime było to samo od wiosny lepjej do koncowki lata
a teraz od nowa, a to jest winna obciążnych nadajników dzięki inteligencji orange coraz więcej użytkowników a nadajniki te same oby tak dalej
koniec bajki nie bedzie przedłużenia umowy w zeszłą zime było to samo od wiosny lepjej do koncowki lata
a teraz od nowa, a to jest winna obciążnych nadajników dzięki inteligencji orange coraz więcej użytkowników a nadajniki te same oby tak dalej
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Gratulujemy pomysłowości.Łukasz13 pisze: przedłużyłem kolejny raz umowe na internet
Jeśli znalazłem dobrą miejscowość to jesteś w zasięgu plus i play oba umts900.
Spróbuj zmienić kierunek anteny na radomsko, jest sporo bliżej. http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/51.16169 ... 01562/z/11
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Tak tak wiem juz miałem złożona rezygnacje ale miła pani skusiła mnie nowym routerem za 1 zł z nadzieją że porawi sie działanie netu, niestety obawiam się ze nadajnik w radomsku jest tak samo obciązony a nie chce przenosic anteny na druga strone domu żeby się tylko wku... no nic pewnie nie ma rozwiązania tego tematu do czasu rozwiązania umowy.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jeśli zawarłeś umowę na odległość to masz 10 dni na jej rozwiązanie.
-
- Guru bezprzewodowy
Po co Ci nowy router jak sieć nie działa poprawnie? Dla mnie niepojęte. Orange nie inwestuje już w CDMA więc musisz czekać na modernizację NetWorks. Teraz zamów sobie darmowy net z Aero2. Kup E-3131 i będziesz miał za darmo lepsze parametry niż to CDMA.
-
Umowe podpisalem miesiac temu, myslalem ze jak orange sprzedaje jakąs usługe to zapewni jakąś minimalną funkcjonalnosc tej usługi ale niestety jak zawsze jest inaczej jak to w Polsce.
-
- Guru bezprzewodowy
Miałeś już wcześniej doświadczenie z CDMA Orange w swojej lokalizacji. Jeśli wyniki były słabe to na czym opierałeś nadzieję, że ulegną poprawie, chyba nie na zapewnieniach panienki, która ma sprzedawać za wszelką cenę i obieca wszystko. Jej wiedza techniczna jest zerowa. Trzeba było grzecznie podziękować , złożyć wymówienie i przetestowac inne sieci ( Play, Plus(CP)). Tak jak pisałem internet CDMA jest już nierozwijany zarówno przez Orange i Plus( Sferię).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Orange i Plusa - w praktyce Sferię i Nordisk jako Plus.matek451 pisze:Tak jak pisałem internet CDMA jest już nierozwijany zarówno przez Orange i Plus( Sferię).
-
- Guru bezprzewodowy
Ta oferta CDMA Plusa jest już tak marginalna , że zapomniałem o Nordisk. Sferia miała świadczyć CDMA na 850 MHz ale z powodu braku częstotliwości to za bardzo nie wyszło.To kolejny dowód na to, że CDMA odchodzi do lamusa.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Co Ty tu rzeźbisz, wiesz że dzwonią tylko nie masz pojęcia gdzie. Problem był z zakłóceniami w sąsiednich pasmach, dlatego nie dostali pozwoleń na świadczenie usług w całej polsce. Po długich zmaganiach dostali w zamian częstotliwość 5MHz z bloku LTE800, dlatego muszą zlikwidować CDMA850, 420 jest nie do ruszenia, tam gdzie będzie marginalne zapotrzebowanie na neta coś pobudują, tam gdzie będzie większe będą robić na wyższych częstotliwościach.matek451 pisze:Sferia miała świadczyć CDMA na 850 MHz ale z powodu braku częstotliwości
-
- Guru bezprzewodowy
Nie po długich zmaganiach tylko jako rekompensatę w zamian za niemożliwość uruchomienia tego CDMA850. Nie chciałem wchodzić w szczegóły. Ty wyjaśniłeś do końca. Nie zmienia to postaci rzeczy, że CDMA w Polsce nie ma przyszłości.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A o tej 5 rano jaką prędkość osiągasz? W Twojej sytuacji popróbowałbym jednak, tak jak kolega wyżej sugerował, przestawić antenę w drugą stronę, na Radomsko - Strobecko. Odległość o kilka km mniejsza, może obciążenie BTS będzie niższe. Jeżeli nie chce Ci się przestawiać anteny, przestaw może sam modem na drugą stronę domu, z tej odległości powinien chyba się połączyć. Jeżeli nie pomoże, a okres rezygnacji już minął trzeba reklamować , ale tylko na piśmie (może być mailem) dosyć skuteczne jest napisanie maila do rzecznika prasowego Orange zamiast do szeregowych pracowników.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
matek451, ale w CDMA 850 wszystko działało i usługi były świadczone. Chyba nawet nadal są. Chodziło o zmianę koncesji z CDMA na UMTS, a potem na LTE.
Sam miałem na próbę internet mobilny ze Sferii.
Sam miałem na próbę internet mobilny ze Sferii.
-
- Guru bezprzewodowy
Oto cały problem z CDMA850 Sferii http://www.telepolis.pl/wiadomosci/sfer ... 28709.html