Aero2

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Aero2

Post autor: zurek »

Witam. Zamówiłem sobie kartę BDI Aero2. Po włożeniu karty do routera D-Link DWR-921 karta loguje się do sieci Aero2, przydzielane są adresy IP oraz adresy DNS. Lecz po wejsciu na byle jaką stronę www objawia się odmową dostępu... haczyk w tym że radio internetowe w Aimpie działa, mogę logować się na serwer kamer w innej miejscowości a strony www nie działają...

pozdrawiam zurek
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Aero2

Post autor: wojteks »

Zdefiniuj w komputerze przy połączeniu z routerem (WiFi/kabel) jakieś obce DNSy, powiedzmy 8.8.8.8 czy 208.67.222.222, samo otrzymywanie IP pozostaw na automatyczne.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

No tak zapomniałem zmienić DNS Orange na DNS Aero2... Wszystko działa jak należy...
nbvc
Początkujący użytkownik forum

Post autor: nbvc »

Nieładnie podepnę się pod temat, bo nie widzę sensu zakładania tego samego.
Zainstalowałem Mobile Partnera, podpiąłem Huawei E3131s-2, zainstałował sterowniki, chociaż nie wszystkie bo nie widzi go jako pendrive, zobaczył go jako modem, połączyłem się z wykrytą siecią Aero, licznik w statystykach lekko drgnął, ale google się nie odpala. Ustawiłęm automatyczny przydział IP i DNS jak wyżej zalecane 8.8.8.8 ale sytuacja bez zmian.
Zamieszczam screeny z tego co robiłem, może jest coś nie tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Utwórz nowe konto w APN, gdzie w nazwie APN wpisz darmowy oraz nie zapomnij wpisać pinu karty Aero2.
ODPOWIEDZ