2 routery na jednej linii - NIE RÓWNOLEGLE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
2 routery na jednej linii - NIE RÓWNOLEGLE
Witajcie,
Zmieniliśmy dostawcę netu z orange freedom na neostrade. Poprzednio net chodził na Netgear DGN 1000, a obecnie Sagem.
Przed jak i po zresetowaniu routera i wpisania odpowiednich danych net nie działa - netgear. Nawet na log/pass rejestracja. Zaznaczam, że netgear ma chodzić kiedy sagem jest wyłączony.
Sagem jest podłączony na piętrze wyżej - dom.
Ktoś spotkał się z podobnym wyzwaniem?
Pozdrawiam
Zmieniliśmy dostawcę netu z orange freedom na neostrade. Poprzednio net chodził na Netgear DGN 1000, a obecnie Sagem.
Przed jak i po zresetowaniu routera i wpisania odpowiednich danych net nie działa - netgear. Nawet na log/pass rejestracja. Zaznaczam, że netgear ma chodzić kiedy sagem jest wyłączony.
Sagem jest podłączony na piętrze wyżej - dom.
Ktoś spotkał się z podobnym wyzwaniem?
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: 2 routery na jednej linii - NIE RÓWNOLEGLE
Niby z jakim?Furion pisze:Ktoś spotkał się z podobnym wyzwaniem?
Orange Freedom to taka sama usługa jak neostrada. Jaka prędkość była OFreedom a jaka neostrady?
Powinna wystarczyć tylko zmiana user/password. VPI i VCI zostają takie same. Skoro sagem działa to zrób rejestrację przez niego.
Nie pomagam na PW!
-
wojteks,
Prawie wszystko jest łatwe jak się wie/umie. orange było na 6 Mb, a neo ma byc na 10Mb, z tym że dopiero od pierwszego listopada.
user/pass/vci/vpi jest takie samo.
Jaką rejestrację zrobić przez sagem? Nie rozumiem.
Prawie wszystko jest łatwe jak się wie/umie. orange było na 6 Mb, a neo ma byc na 10Mb, z tym że dopiero od pierwszego listopada.
user/pass/vci/vpi jest takie samo.
Jaką rejestrację zrobić przez sagem? Nie rozumiem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Przechodziłem z OFreedom na neostradę i wiem że user/password potrzeba nowe, wygenerowane zgodnie z opisem do neostrady.Furion pisze:user/pass
Router przełączyłeś w ADSL2+?Furion pisze:orange było na 6 Mb, a neo ma byc na 10Mb
No to niby jak ma Ci już teraz działać?Furion pisze:z tym że dopiero od pierwszego listopada
[ Dodano: 2013-10-21, 18:48 ]
Dopóki nie działa neostrada to żadnej a potem tak jakbyś był nowym klientem.Furion pisze:Jaką rejestrację zrobić przez sagem?
Nie pomagam na PW!
-
Nie wiedziałem, że trzeba to zrobić. Mogę Cię prosić o podanie lokalizacji?Router przełączyłeś w ADSL2+?
orange nam odcieli, chodzi net na neo tylko prędkośc ma być od listopada.z tym że dopiero od pierwszego listopada
No to niby jak ma Ci już teraz działać?
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście musi być odłączony fizycznie od linii telefonicznej.Furion pisze:że netgear ma chodzić kiedy sagem jest wyłączony.
Skoro o to pytasz to raczej w routerze jest automatyczne ustawienie wybrane.Furion pisze:Mogę Cię prosić o podanie lokalizacji?
No to nie rozumiem w czym problem, masz user/password do neo.Furion pisze: chodzi net na neo
Nie pomagam na PW!
-
wojteks przecież w pierwszym poście napisałem, że net nie chodzi na netgear dgn 1000 pomimo podania nowego logini i hasła do neo.
a samgem nie jest odłączony od linii, tylko wyłączony z zasilania.
a samgem nie jest odłączony od linii, tylko wyłączony z zasilania.
- wojteks
- *** Administrator ***
Musi być odłączony od linii.Furion pisze:a samgem nie jest odłączony od linii, tylko wyłączony z zasilania.
Nie pomagam na PW!
-
interesujące. potestuje i dam znać. na razie dzięki
[ Dodano: 2013-10-22, 16:13 ]
no hej ponownie.
A więc tak. Zrobiłem jak ustaliliśmy. Wypiąłem sagema i nawet po zmianie na ADSL2+ nie działa. Dioda wtedy zaczeła nawet wolniej wybierać. Netgeara resetowałem 3 razy. Dzwoniłem na infolinie, gdzie nawet nowe hasło wygenerowane zostało. Podłączam sagem działa, podłączam netgeara nie działa.
Masz jeszcze jakieś pomysły? Ktoś, coś?
Chodzi mi po głowie sprawdzić netgear u kogoś, jednak nie wierzę w jego uszkodzenie. Nic mu się nie stało odkąd wypiąłem go po zmianie na sagem.

[ Dodano: 2013-10-22, 16:13 ]
no hej ponownie.
A więc tak. Zrobiłem jak ustaliliśmy. Wypiąłem sagema i nawet po zmianie na ADSL2+ nie działa. Dioda wtedy zaczeła nawet wolniej wybierać. Netgeara resetowałem 3 razy. Dzwoniłem na infolinie, gdzie nawet nowe hasło wygenerowane zostało. Podłączam sagem działa, podłączam netgeara nie działa.
Masz jeszcze jakieś pomysły? Ktoś, coś?
Chodzi mi po głowie sprawdzić netgear u kogoś, jednak nie wierzę w jego uszkodzenie. Nic mu się nie stało odkąd wypiąłem go po zmianie na sagem.