Ciekawe zjawisko zauważyłem z kartą Plusa i wspomnianym modem
Po włożeniu karty do E3276 (sprawdzałem na dwóch) modem najczęściej nie może się zalogować do sieci Dioda miga na zielono, brak cid i lac itp. Neta nie da się uruchomić
Bywa że zaskoczy od razu ale to dość rzadko Wczoraj czekałem godzinę i nic
Najciekawsze jest to że wystarczy użyć jakiejś komendy AT np. info o sim i od razu pojawia się zasięg, cid, lac i bez problemu można połączyć się z netem
Ta sama karta sprawdzana na dwóch E398 loguje się i działa bez problemu
Karta Orange włożona do wspomnianego E3276 loguje się i działa bez problemu Tak samo jest na E398
Wnioskuję że moja karta Plusa ma jakieś problemy z E3276 Dodam że wszystkie modemy są z dystrybucji Plusa
Brak logowania się karty Plusa na E3276
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Brak logowania się karty Plusa na E3276
Ciekawe.
Może sprawdzisz czy tak samo dzieje się przy różnych kombinacjach ustawień pasma częstotliwości i technologii.
Modem oczywiście przechowa te ustawienia nawet po odłączeniu zasilania.
Może sprawdzisz czy tak samo dzieje się przy różnych kombinacjach ustawień pasma częstotliwości i technologii.
Modem oczywiście przechowa te ustawienia nawet po odłączeniu zasilania.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak logowania się karty Plusa na E3276
W 2G zaskoczył choć nie od razu Chwilę musiał pomyśleć
w 2G trudno powiedzieć czy loguje się od razu bo kolor diody jest taki sam jak przy połączeniu
Zmiana pasm w chwili obecnej jest prawidłowa Zdarza się jednak że po wylogowaniu z jednego pasma do drugiego już sam się nie może zalogować Kiedyś jak nie wiedziałem co jest grane trochę się wkurzałem, teraz traktuję to jako ciekawostkę
APN mam uniwersalny

w 2G trudno powiedzieć czy loguje się od razu bo kolor diody jest taki sam jak przy połączeniu
Zmiana pasm w chwili obecnej jest prawidłowa Zdarza się jednak że po wylogowaniu z jednego pasma do drugiego już sam się nie może zalogować Kiedyś jak nie wiedziałem co jest grane trochę się wkurzałem, teraz traktuję to jako ciekawostkę
APN mam uniwersalny