odstąpienie od umowy Plusa bez konsekwencji
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
odstąpienie od umowy Plusa bez konsekwencji
Witam
Trafiłem na taki artykuł:
http://www.pasjagsm.pl/plus-zmienia-reg ... torem.html
Czy rzeczywiście można zerwać umowę z Plusem bez żadnej kary? Prędkość ich internetu w mojej miejscowości mnie dobija...
Trafiłem na taki artykuł:
http://www.pasjagsm.pl/plus-zmienia-reg ... torem.html
Czy rzeczywiście można zerwać umowę z Plusem bez żadnej kary? Prędkość ich internetu w mojej miejscowości mnie dobija...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: odstąpienie od umowy Plusa bez konsekwencji
Nie, nie można, ten artykuł ma kilka lat. W międzyczasie prawo się zmieniło.przemek20 pisze:Czy rzeczywiście można zerwać umowę z Plusem bez żadnej kary?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Czyli nie ma żadnej możliwości odstąpienia od umowy? nawet jeśli prędkość ich internetu u mnie waha się w przedziale 0,2-0,3 Mbit/s? oczywiście sprawa była już wiele razy zgłaszana i nic z tym nie zrobiono
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie, podpisałeś umowę na internet mobilny a nie stacjonarny.przemek20 pisze:Czyli nie ma żadnej możliwości odstąpienia od umowy?
Poczytaj na temat anten i modemów, może jesteś w zasięgu umts900 a korzystasz z edge?
-
- Stały użytkownik forum
Jestem na HSPA+ (niestety LTE jest spory kawałek ode mnie). Podejrzewam, że coś jest nie tak z BTS-em. Modem to Huawei E398. Antena nic nie dała poza zwiększeniem zasięgu, będąc pod samym BTS-em prędkość jest identyczna. Sprawa trochę inaczej wygląda późno w nocy, więc pewnie jest to związanie z przeciążeniem nadajnika. Oczywiście sprawdzałem na innym komputerze i modemie i nadal było tak samo. We Wrocławiu na LTE bardzo ładnie mi śmigało (+- 30 Mb/s). W takim razie pozostaje mi czekać do końca umowy :\krystianb pisze:Poczytaj na temat anten i modemów, może jesteś w zasięgu umts900 a korzystasz z edge?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Testowałeś hspa we wrocławiu, było ok?
-
- Stały użytkownik forum
Tak, wszystko grało
-
- Stały użytkownik forum
Jakieś pomysły?
przemek20, wina nadajnika ? Dużo czynników wpływa na działanie internetu.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Artykuł zacytowany na początku wątku dotyczył jednorazowej i głośnej sytuacji kilka lata temu i ani ta sytuacja ani zmiana prawa telekomunikacyjnego nie ma tu wiele do rzeczy.
Z opisanej sytuacji wynikałoby, że winne jest przeciążenie. Odstąpienia nie polecam, bo skończy się to windykacją. Należy się rozstać za porozumieniem stron. Aby pomóc nieco Plusowi w zrozumieniu problemu należy wysmarować pismo z magicznym słowem UKE. Nie daje oczywiście 100% gwarancji, ale znam przypadki, kiedy zgłoszenie sprawy do UKE nagle powodowało, że operator zaczynał rozumieć, ze klient nie może korzystać z usługi.
Z opisanej sytuacji wynikałoby, że winne jest przeciążenie. Odstąpienia nie polecam, bo skończy się to windykacją. Należy się rozstać za porozumieniem stron. Aby pomóc nieco Plusowi w zrozumieniu problemu należy wysmarować pismo z magicznym słowem UKE. Nie daje oczywiście 100% gwarancji, ale znam przypadki, kiedy zgłoszenie sprawy do UKE nagle powodowało, że operator zaczynał rozumieć, ze klient nie może korzystać z usługi.
-
- Stały użytkownik forum
hmm... a ktoś z forum byłby w stanie pomóc mi z napisaniem takiego pisma? co dokładnie napisać, gdzie wysłać itp. Jestem zielony w tych sprawach
dzięki bomber za ostatnią deskę ratunku