Szukam internetu
Moderator: Moderatorzy
- Xero
- Stały użytkownik forum
Szukam internetu
1.Szukam internetu na kartę,ostatnio widziałem internet w t-mobile internet za 0zł, który internet mi polecacie ?
2.Szukam internetu bez limitu danych w mojej miejscowości koło radomska, do 50 zł co miesiąc może być Wi-Fi albo radiowy,internet z limitem nie wchodzi w drogę.
Nie mam stacjonarnego ponieważ ci z TP powiedzieli że nie opłaca się stawianie słupa telefonicznego na neostrade bo im się to nie zwróci, jak w tym wypadku zrobić żeby postawili słup telefoniczny ?
2.Szukam internetu bez limitu danych w mojej miejscowości koło radomska, do 50 zł co miesiąc może być Wi-Fi albo radiowy,internet z limitem nie wchodzi w drogę.
Nie mam stacjonarnego ponieważ ci z TP powiedzieli że nie opłaca się stawianie słupa telefonicznego na neostrade bo im się to nie zwróci, jak w tym wypadku zrobić żeby postawili słup telefoniczny ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Szukam internetu
Zapytaj na www.trzepak.pl czy jest jakiś lokalny ISP.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Jak miec tak taki internet w virgin mobile do 32 kb bez limitu? Co jest z tym redbullmobile 200 gb ?
Red Bull Mobile (za darmo w LTE z limitem 200 GB, potem lejek 2 Mb/s)
Virgin Mobile (za darmo i bez limitu do 32 kb/s, 0,02 PLN/1 MB + rok ważności)
T-Mobile (za darmo i bez limitu do 16 kb/s, 0,004 PLN/1 MB)
Play (za darmo i bez limitu do 32 kb/s, 0,01 PLN/1 MB)
Heyah (bez limitu w jakości 16 kb/s, 0,004 PLN/1 MB)
Plus (bez limitu do 32 kb/s, 0,03 PLN/1 MB)
-
- Guru bezprzewodowy
Zacznijmy od podania lokalizacji. W Radomsku i okolicach Play uruchomił sieć LTE. W jej ramach można korzystać z 200GB limitu na miesiąc w ofertach Play i Red Bull na kartę. Najlepszą opcją jest zakup karty startowej RB za 9 zł( trudna do dostania) i doładowanie jej za 50zł. Wówczas przedłużasz konto o 150 dni i możesz korzystać z internetu LTE właściwie bez limitu i za darmo( musisz wymusić na modemie tylko LTE). Środki zostają na koncie( schodzą tylko na transfer HSPA, z którego nie korzystasz). Przy karcie startowej RB za 5zł doładowanie za 50zł przedłuża na 100dni. Na jednej karcie możesz korzystać z promocji 6 m-cy. Promocja trwa do końca 2014 roku. Potrzebny jest modem z obsługa LTE. Prędkości DL do 15Mb/s i UL do 5Mb/s. Sam korzystam ze startera RB za 9 zł, działa Ok, prędkości u mnie max. podane przez Play. Skąd jesteś?, sprawdzę zasięg LTE u Ciebie i najbliższe BTS-y. Jeśli znajdziesz się w zasięgu LTE Play masz tani internet bez limitu do końca 2014 roku.
- Xero
- Stały użytkownik forum
Miejscowość kletnia woj.łódzkie. matek451 czekam na odpowiedź.
-
- Guru bezprzewodowy
Wg. mapy Play zasięg LTE kończy się przed lasem w okolicach Karkoszek ok. 3 km od ciebie. Jak jest w rzeczywistości trzeba by przetestować. Możesz wziąć na próbę internet w Play z modemem LTE i sprawdzić. BTS LTE1800 Play jest w Radomsku na terenie Famegu. Jeśli zadowala cię prędkość internetu mobilnego do 0,5Mb/s możesz pomyśleć o darmowym internecie Aero2. Jesteś w jego zasięgu, najbliższy BTS Aero2 UMTS900 w Gomunicach. Do przeglądania www wystarcza, brak limitów tylko co godzinę rozłącza.