Witam,
Mam problem z zasięgiem w miejscowości Paniówki, konkretnie ulica Gliwicka 2 obok karczmy Rajcula. Województwo Sląskie.
Czytałem trochę Wasze forum i zastanawiałem się nad anteną do modemu gdyż zasięg Tmobile (mobilny internet) to marne 2G. Nie da się korzystać z internetu w takich warunkach. Chciałbym po pierwsze primo poprawić zasięg internetu. Mam urządzenie Huawei e13131 i do niego chciałbym dokupić jakąś antenę, jednak nie znam się na tym kompletnie i dla tego liczę na waszą pomoc w wyborze.
Jeśli chodzi o zasięg telefonu, na zewnątrz jest ok, tzn edge ale bez fajerwerków. Niestety w budynku da się rozmawiać tylko przy oknie - co jest dość uciążliwe. Czy jest także możliwość poprawy zasięgu wewnątrz tak aby dało się rozmawiać ? Czy musiałbym w tym celu zakupić repeater który ponoć jest zakazany. Analogicznie internet - w budynku nie działa brak zasięgu
Problemy z zasięgiem, a nawet całkowity brak...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Problemy z zasięgiem, a nawet całkowity brak...
W twojej lokalizacji T-Mobile w 3G korzysta z BTS-a UMTS2100 w Przyszowicach Wkrótce sieć będzie modernizowana w ramach NetWorks. Polecam http://www.cybertech.com.pl/p104,antena ... 17dbi.html , kabel max. 10m.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki kolego.matek451 pisze:W twojej lokalizacji T-Mobile w 3G korzysta z BTS-a UMTS2100 w Przyszowicach Wkrótce sieć będzie modernizowana w ramach NetWorks. Polecam http://www.cybertech.com.pl/p104,antena ... 17dbi.html , kabel max. 10m.
A masz jakieś rozwiązanie na zasięg telefonu wewnątrz budynku ? Co myślisz o repeaterze ? Czy może on zakłócać się wzajemnie z internetem mobilnym gdyby zastosował oba rozwiązania równocześnie tj podaną przez Ciebie antenę + repaeter.
-
- Guru bezprzewodowy
Najlepszym wyjściem jest zmiana operatora, telefonu. Nie polecam tych wynalazków, które są nielegalne a ich działanie wielce wątpliwe.